Ajutor financiar pentru sistemul de protectie a copilului si centrele publice pentru persoane adulte cu handicap

Bani-pixabay.jpg

Guvernul a aprobat astazi, 7 decembrie, printr-o hotarare, alocarea sumei de aproximativ 225 milioane de lei unor unitati administrativ-teritoriale, pentru finantarea cheltuielilor de sustinere a sistemului de protectie a copilului, precum si a centrelor publice pentru persoane adulte cu handicap.

Aceste fonduri sunt necesare intrucat numarul copiilor aflati in plasament la asistenti maternali a crescut, iar standardele minime de cost pentru serviciile sociale si nivelul venitului lunar pe membru de familie (in baza caruia se stabileste contributia lunara de intretinere datorata de catre sustinatorii legali ai persoanelor varstnice din centrele rezidentiale) nu au fost majorate in conformitate cu legislatia in vigoare:

  • Legea nr. 153/2017 privind salarizarea personalului platit din fonduri publice;
  • HG nr. 153/2018 pentru aprobarea Regulamentului-cadru privind stabilirea locurilor de munca, a categoriilor de personal, a marimii concrete a sporului pentru conditii de munca prevazut in Legea nr. 153/2017, precum si a conditiilor de acordare a acestuia, pentru familia ocupationala de functii bugetare „Sanatate si asistenta sociala”.

Suma va fi asigurata din Fondul de rezerva bugetara la dispozitia Guvernului, prevazut in bugetul de stat pe anul 2018.

Sursa: MDRAP

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.