Alexandru Petrescu: Legea preventiei va determina o imbunatatire a nivelului de colectare la buget

imageResize-4.jpg

Legea preventiei va avea ca efect o imbunatatire, nu o scadere a nivelului de colectare la buget, a afirmat miercuri, la Pitesti, ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat, Alexandru Petrescu.

“Uneori sunt intrebat, si asa imi dau seama unde este mentalul, daca legea preventiei nu se bate cap in cap cu faptul ca trebuie sa colectam mai mult la buget. Nu, nu are nicio legatura de fapt legea preventiei prin faptul ca vom ajunge sa inspiram incredere (…), va ajuta nivelul de colectare, nu va determina o scadere a nivelului de colectare”, a declarat Petrescu in cadrul unei dezbateri privind Programul “Start-Up Nation — România”.

Ministrul a anuntat, totodata, ca Legea preventiei va fi doar o prima etapa dintr-un proces mai amplu de simplificare a legislatiei cu impact asupra mediului de afaceri.

“Daca mentinem actualul parcurs de consultare, pâna pe data de 2 mai, când aceasta lege va fi publica pe site-ul ministerului, deschisa spre amendamente, modelare si discutii, sunt convins ca vom avea o lege care va constitui, de fapt, un prim pas in ceea ce numesc emanciparea actului de control. (…) Dupa aceea, evident ca, intr-o strategie mai larga, trebuie sa trecem si la legea ce reglementeaza activitatea Curtii de Conturi, poate si alte organisme care au un impact major in buna functionare a administratiei locale, cu impact, evident, in zona mediului de afaceri”, a precizat Alexandru Petrescu.

Sursa: agerpres.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.