Cerere de propuneri de proiecte, programul “Drepturi, Egalitate, Cetatenie” 2014-2020 – Granturi pentru capacitate administrativa in aria protectiei drepturilor copilului

colorat_scris_copii.jpg

Comisia Europeana a lansat o cerere de propuneri de proiecte a programului „Drepturi, Egalitate, Cetatenie” 2014-2020 destinata profesionistilor care lucreaza in domeniul drepturilor copiilor iesiti din centrele de plasament sau alte forme de ingrijire pentru orfani.

Status: INACTIV
Depunere pana la: 29 iunie 2017
Buget: 4.000.000 €

Obiective

Proiectele vor sprijini consolidarea capacitatii profesionistilor care lucreaza pentru si cu copii si sunt implicaṭi in drepturile si protectia copilului. Activitatile proiectului se vor concentra pe punerea in aplicare a mecanismelor nationale sau regionale solide pentru sprijinirea copiilor/tinerilor care parasesc sistemul de ingrijire alternativa/centrele de plasament; ei trebuie sa puna accent pe componenta de participare efectiva a copilului (in conceperea proiectului, proiectare si implementare: responsabilizarea si capacitatea de adaptare a copiilor/dreptul copilului de a fi ascultat/implicarea copiilor in revizuirea furnizarii de servicii).

Finantarea UE este destinata sa ofere o oportunitate de aduce partile interesate sa lucreze impreuna pentru a stabili o abordare integrata care sa asigure rezultate mai bune pentru copiii care parasesc centrele de plasament. Copiii cu familii, in general, se pot baza pe sprijinul acestora pe perioade relativ lungi, de multe ori intr-o maniera non-lineara, pâna la varsta adulta. „Parinṭii” sau familiile de sprijin pentru copiii orfani ar trebui sa aiba mecanisme de sprijin proportional cu copiii aflati in ingrijire. Acesta cerere se refera, de asemenea, la copiii din tarile terte nationale/migranti (inclusiv copiii neinsotiti), care sunt in grija statului.

Beneficiari eligibili

Eligibilitate: orice entitate publica sau privata orientata nonprofit din UE si Islanda.

Buget

Bugetul total al cererii este de 4.000.000 €; se acorda maximum 80% cofinantare si minimum 75.000€/proiect.

Data depunerii

Data limita pentru depunerea aplicatiilor: 29 iunie 2017.

Documentatie

Website-ul agentiei

Fisa de prezentare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.