Alin Buliga din judeţul Botoşani, a reuşit să atragă în numai doi ani peste 10 milioane de euro din fonduri europene pentru satul său natal

646x404-1.jpg

Alin Buliga, un tânăr de 27 de ani, din judeţul Botoşani, a reuşit să atragă în numai doi ani peste 10 milioane de euro din fonduri europene pentru satul său natal. Provenind dintr-o familie de agricultori din Hilişeu Horia, o localitate la marginea României, a avut ambiţia să schimbe faţa comunei în care trăieşte.

Hilişeu Horia este o comună situată chiar la graniţa României cu Ucraina, la mai bine de 40 de kilometri depărtare de municipiul Botoşani. A fost mereu o comunitate izolată, cu o populaţie săracă de agricultori şi crescători de animale. În urmă cu trei decenii, era doar un loc la capătul pământului, ănsă în prezent comuna înfloreşte.

În ultimii patru ani, au fost accesate fonduri europene, transfrontaliere şi guvernamentale de aproximativ 13 milioane de euro. Comuna are deja şcoli reabilitate, sunt deschise zeci de mici afaceri, iar localnicii sunt calificaţi în diferite meserii pentru a nu mai cere ajutoare sociale.

Unul dintre oamenii responsabili de schimbarea la faţă a comunei este un tânăr de 27 de ani, fiu al unei familii de ţărani agricultori din Hilişeu Horia. Se numeşte Alin Buliga şi în numai doi ani a reuşit să atragă fonduri de peste 10 milioane de euro în comună, inclusiv un proiect de combatere a sărăciei, prin care viaţa localnicilor începe să se schimbe radical. De altfel, visul său din copilărie a fost ca Hilişeu Horia să se transforme dintr-o comună plină de noroaie într-o comunitate modernă, aşa cum vedea numai la televizor. ”A fost visul meu din copilărie, de când mergeam încălţat cu cizme de gumă la şcoală, din cauza noroaielor. Acum îmi trăiesc visul, asfaltăm, calificăm oameni, comuna creşte”, spune Alin Buliga.

Mai multe detalii aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.