Finantare europeana pentru activitati care vizeaza respectarea dreptului la proprietate intelectuala

Poza-finantare.jpg

Observatorul european pentru încalcarea drepturilor de proprietate intelectuala, mandatat de catre “Oficiul Uniunii Europene pentru Proprietate Intelectuala”, a deschis cererea de propuneri de proiecte “Sprijin pentru activitatile de sensibilizare cu privire la valoarea proprietatii intelectuale si la daunele provocate de contrafacere si piraterie”.

Status: Inactiv
Depunere: 2 iulie 2019
Buget: 1.000.000 euro

Obiective

Obiectivul general al cererii de propuneri este de a crește gradul de sensibilizare ,privind valoarea și beneficiile proprietății intelectuale (PI) și daunele provocate de încălcarea drepturilor de proprietate intelectuală.

Obiectivele specifice ale cererii sunt următoarele:

 • sporirea cunoștințelor cu privire la valoarea proprietății intelectuale, ca instrument de protejare a creativității și a inovării, prin furnizarea de informații concrete și obiective despre PI în acest context și prin creșterea gradului de conștientizare cu privire la daunele cauzate de încălcarea drepturilor de proprietate intelectuală;
 • implicarea publicului prioritar cu privire la aceste probleme, ținând cont de posibilitățile relevante de mobilizare și, în special, de modul în care publicul se așteaptă să fie abordat cu privire la aceste aspecte (fără superioritate, obiectiv și neutru) în vederea schimbării comportamentului și a reducerii atracției exercitate de contrafacere și de piraterie.

Proiectele vizate, împărțite pe loturi, sunt următoarele:

 • Lotul 1: implicarea copiilor și a cadrelor didactice/viitoarelor cadre didactice, prin activități educative în mediile de învățare academice și neacademice (buget: 400.000€, se acordă între 20.000 şi 60.000€/proiect);
 • Lotul 2: implicarea consumatorilor/cetățenilor și în special a tinerilor.(buget 600.000€, se acordă între 40.000 şi 90.000€/proiect).

Tipuri de acţiuni care pot fi finanţate:

Activitățile care urmează să fie finanțate în cadrul loturilor pot cuprinde, de exemplu:

 • activitățile în domeniul mass-media și al platformelor de comunicare socială;
 • producerea și diseminarea materialelor audio-vizuale sau a publicațiilor;
 • organizarea evenimentelor, târgurilor, expozițiilor și a activităților de formare care fac parte din proiectul respectiv;
 • furnizarea de informații și divertisment (dezbateri, programe pentru tineret, concursuri de tip „cine știe câștigă”, jocuri video sau programe de muzică, etc.);
 • instrumente, activități, soluții online, etc.

Beneficiari eligibili

Entităţi publice şi private, spre exemplu ONG-uri, organisme publice de nivel local, regional sau național, universităţi, şcoli, fundaţii, societăţi private, canale de televiziune, etc.

Buget si depunere

 • 1.000.000 euro, 80% din totalul costurilor eligibile
 • 2 iulie 2019 (ora 13:00 la Bruxelles)

Informatii suplimentare

 • Bază legală: Regulamentul (UE) nr. 386/2012 al Parlamentului European şi al Consiliului din 19 aprilie 2012 privind atribuirea către Oficiul pentru Armonizare în cadrul Pieței Interne (Mărci, desene și modele industriale) a unor sarcini legate de asigurarea respectării drepturilor de proprietate intelectuală, inclusiv reunirea reprezentanților sectorului public și privat în cadrul Observatorului European al Încălcărilor Drepturilor de Proprietate Intelectuală.
 • Aplicațiile pot fi depuse în oricare limbă oficială a UE, dar, pentru o eficientizare a evaluării, se recomandă utilizarea limbii engleze.
 • Aplicaţiile se pot depune DOAR online, utilizând formularul electronic deschis pe pagina oficială a cererii menţionată mai jos.

DOCUMENTATIE

Website-ul programului

Ghidul Solicitantului

Sursa: UNCJR

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.