AM POAT: Fonduri de aproximativ 56 milioane de euro, realocate pentru sustinerea pregatirii perioadei de programare 2014-2020

euro_fisicuri.jpg

euro_fisicuriComitetul de Monitorizare a Programului Operational Asistenta Tehnica 2007 – 2013 a decis realocarea unei sume de aproximativ 56 milioane de euro de la axele prioritare 2 si 3 la axa prioritara 1 pentru a sustine pregatirea viitoarei de programare 2014-2020 si pentru intarirea capacitatii administrative a sistemului de gestionare a fondurilor.

Realocarea catre axa prioritara 1 a fost decisa in conditiile in care gradul de contractare a fondurilor europene pe aceasta axa este de aproximativ 180% si exista portofolii de proiecte in asteptare pentru contractarea de finantari. Decizia Comitetului de Monitorizare presupune modificarea programului, care va fi supusa aprobarii Comisiei Europene.

In cadrul intrunirii reprezentantii Autoritatii de Management POAT au prezentat masurile aflate in implementare pentru evitarea pierderii sumelor alocate pentru acest an si pentru anul 2015.

Rata de absorbtie curenta la nivelul POAT era de peste 34% la data de 20 iunie a.c., iar gradul de contractare a fondurilor europene alocate Romaniei pentru acest program depasea nivelul de 92%.

Sursa: Ministerul Fondurilor Europene

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.