AM POCA deschide o noua linie de finantare cu un buget de 400 de milioane de lei

competitivitate-proiecte.jpg

Ministerul Dezvoltarii Regionale, Administratiei Publice si Fondurilor Europene (MDRAPFE), prin Autoritatea de Management pentru Programul Operational Capacitate Administrativa (AM POCA), deschide o noua linie de finantare, cu un buget alocat de 400 de milioane de lei.

Este vorba de Axa prioritara 1 – Administratie publica si sistem judiciar eficiente, Obiectiv Specific 1.1: Dezvoltarea si introducerea de sisteme si standarde comune in administratia publica ce optimizeaza procesele decizionale orientate catre cetateni si mediul de afaceri in concordanta cu SCAP. Astfel, Cererea de proiecte nr. IP8/2017 „Sprijin pentru implementarea managementului calitatii, masuri de simplificare pentru cetateni si mediul de afaceri, sistematizarea legislatiei si evaluarea sistemica a cadrului de reglementare” are drept solicitanti eligibili entitati publice, in functie de rezultatele de program.

Odata cu lansarea cererii de proiecte, este pus la dispozitia potentialilor beneficiari Ghidul solicitantului, cu anexele aferente.

Proiectele finantate in cadrul acestei cereri de proiecte vizeaza: sisteme unitare de management al calitatii si performantei implementate in autoritatile si institutiile publice centrale; aplicarea sistemului de politici bazate pe dovezi in autoritatile si institutiile publice centrale, inclusiv evaluarea ex-ante a impactului; cadrul pentru sprijinirea dezvoltarii la nivel local si pentru cresterea calitatii serviciilor publice implementat; fondul activ al legislatiei sistematizat si simplificat progresiv; proceduri simplificate pentru reducerea poverii administrative pentru mediul de afaceri implementate in concordanta cu Strategia pentru o mai buna reglementare; proceduri simplificate pentru reducerea birocratiei pentru cetateni implementate la nivel central in concordanta cu Planul integrat pentru simplificarea procedurilor administrative pentru cetateni; imbunataţirea cunostintelor si abilitatilor personalului din autoritatile si institutiile publice centrale pentru sustinerea masurilor/actiunilor din cadrul acestui obiectiv specific.

Termenul limita de depunere a fiselor de proiect, in cadrul acestei cereri de proiecte, este 31 mai 2017. Pentru cererile de finantare care deriva din fisele de proiect agreate de AM POCA, termenul de depunere este 14 iulie 2017.

Sursa: mdrap.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.