AM POCU: Ghidul solicitantului ,,Fii responsabila de sanatatea ta – sprijin pentru derularea programelor de preventie, depistare precoce, diagnostic si tratament precoce al cancerului de san – etapa I”

mamar1.jpg

Autoritate de Management pentru Programul Operational Capital Uman din cadrul Ministerului Dezvoltarii Regionale, Administratiei Publice şi Fondurilor Europene publica, in consultare, Ghidul Solicitantului Conditii Specifice ”Fii responsabila de sanatatea ta – sprijin pentru derularea programelor de preventie, depistare precoce, diagnostic si tratament precoce al cancerului de san – etapa I” aferent obiectivului specific 4.9.”Cresterea numarului de persoane care beneficiaza de programe de sanatate si de servicii orientate catre preventie, depistare precoce (screening), diagnostic si tratament precoce pentru principalele patologii”.

Status: Lansat
Depunere: 31.01.2018, ora 16.00.
Buget:  5.000.000 euro

Obiectiv

In cadrul prezentului apel de proiecte este vizat un singur obiectiv specific: Obiectivul specific 4.9: Cresterea numarului de persoane care beneficiaza de programe de sanatate si de servicii orientate catre preventie, depistare precoce (screening), diagnostic si tratament precoce pentru principalele patologii.

Rezultatele prezentului apel vor contribui la implementarea apelului regional ”Fii responsabila de sanatatea ta – programe regionale de preventie, depistare precoce, diagnostic si tratament precoce al cancerului de san in regiunile mai putin dezvoltate: Nord Vest, Vest, Nord Est, Sud Est – etapa II” si, prin urmare, la obtinerea rezultatului prevazut in POCU ”Numar crescut de persoane care beneficiaza de programe de sanatate si de servicii orientate catre preventie, depistare precoce (screening), diagnostic si tratament precoce pentru principalele patologii”.

Activitati eligibile

Tipurile de activitati eligibile care vor fi finantate in contextul acestui apel de proiecte au  in mod obligibatoriu o ACOPERIRE NAtIONALa si vor sprijini derularea in bune conditii a programelor de preventie, depistare precoce, diagnostic si tratament precoce al cancerului de san, prin sprijinul acordat din POCU in contextul apelului cu acoperire regionala finantat in contextul OS 4.9. al POCU ”Fii responsabila de sanatatea ta – programe regionale de preventie, depistare precoce, diagnostic si tratament precoce al cancerului de san in regiunile mai putin dezvoltate: Nord  Vest, Vest,  Nord Est, Sud Est – etapa II”.

  • Organizarea centrului de referinta pentru programele regionale de screening al cancerului mamar.
  • Elaborarea metodologiei pentru programele de preventie, depistare precoce, diagnostic si tratament precoce al cancerului de san (ex. mamografie digitala/ ecografie/ biopsie/ tratament/ urmarire in timp etc.).
  • Furnizarea programelor de formare/ instruire profesionala specifica pentru specialistii implicati in derularea programelor de preventie, depistare precoce, diagnostic si tratament al leziunilor mamare incipiente (ex. medici radiologi, senologi, anatomopatologi, epidemiologi, tehnicieni de radiologie si anatomie patologica, fizicieni, manageri de date, registratori medicali, asistenti medicali, asistenti medicali comunitari, mediatori sanitari, alt personal medical etc.).

Activitati de informare, educare, constientizare a grupului tinta al serviciilor de screening al cancerului de san.
Solicitanti eligibili

  • Ministerul Sanatatii, organ de specialitate al administratiei publice centrale, cu personalitate juridica, in subordinea Guvernului;
  • Institut sau institutie medicala care se organizeaza si functioneaza ca unitate de asistenta tehnica si management pentru Programul national de depistare precoce activa a cancerului prin screening organizat (conform OMS nr. 377/2017)

Parteneri eligibili

  • Ministerul Sanatatii, organ de specialitate al administratiei publice centrale, cu personalitate juridica, in subordinea Guvernului;
  • Institut sau institutie de sanatate publica aflata in subordinea Ministerului Sanatatii cu personalitate juridica cu atributii in domeniul.
  • Institut sau institutie medicala care se organizeaza si functioneaza ca unitate de asistenta tehnica si management pentru Programul national de depistare precoce activa a cancerului prin screening organizat (conform OMS nr. 377/2017);
  • Universitati publice de Medicina si Farmacie; Ordinul Asistentilor Medicali Generalisti, Moaselor si Asistentilor Medicali.
  • ONGuri (exclusiv pentru activitatea 4).

Cerinte specifice

In contextul prezentului ghid este necesar ca grupul tinta aferent acestei activitati Specialisti in furnizarea de servicii medicale – Personal implicat in furnizarea serviciilor oferite prin programele  de preventie, depistare precoce, diagnostic si tratament al leziunilor mamare incipiente sa indeplineasca CUMULATIV urmatoarele conditii (eligibilitate grup tinta):

A. face parte din categoria personal implicat in furnizarea de servicii de preventie, depistare precoce, diagnostic si tratament al leziunilor mamare incipiente, faza incipienta;

B. este angajat intr-o institutie publica care ofera servicii de preventie, depistare precoce, diagnostic si tratament al leziunilor mamare incipiente (ex. spital public, autoritate de sanatate publica, institut sau institutie medicala etc.).

C. acoperirea nationala – la nivel de proiect este necesar ca grupul tinta sa provina din institutii publice din toate cele 8 regiuni de dezvoltare ale Romaniei.Localizarea grupului tinta va fi interpretata exclusiv din perspectiva locului unde se afla institutia publica in care isi desfasoara activitatea si cu care are incheiat un contract de munca (perioada determinata sau nedeterminata).

Buget

In cadrul prezentului apel de proiecte implementat prin aplicarea procedurii competitive si lansat in contextul Axei Prioritare 4, PI 9.iv, OS 4.9 din cadrul Programului Operational Capital Uman 2014-2020, bugetul alocat este de 5.000.000 euro (contributia UE + contributia nationala) la nivelul categoriilor de regiuni dupa cum urmeaza:

  • pentru regiunile mai putin dezvoltate (Centru, Sud –Est, Sud-Muntenia, Nord Est, Nord  Vest, Vest, Sud-Vest Oltenia) suma totala disponibila este de 4.435.338,67 euro, din care contributia UE este de 3.770.037,87 euro (corespunzand unei contributii UE de 85%), iar contributia nationala este de 665.300,80 euro (corespunzand unei contributii nationale de 15%);
  • pentru regiunea dezvoltata (Bucuresti-Ilfov), suma totala disponibila este de 564.661,33 euro, din care contributia UE este de 451.729,06 euro (corespunzand unei contributii UE de 80%), iar contributia nationala este de 112.932,27 euro (corespunzand unei contributii nationale de 20%).

Valoarea maxima eligibila a unui proiect este de 5.000.000 euro.

Durata proiectului

Perioada de implementare a proiectului este de maximum 60 luni. Proiectele care vor prevedea o perioada de implementare mai mare de 60 luni vor fi respinse.La completarea cererii de finantare va trebui evidentiata in sistemul electronic durata fiecarei activitati si sub-activitati incluse in proiect.

DOCUMENTATIE

Website-ul programului

Ghidul solicitantului

Anexe

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top