Ministrul Rovana Plumb, la Iasi pentru cea mai importanta investitie de infrastructura rutiera din fonduri europene, din Moldova

RP0409.jpg

Doamna Rovana Plumb, ministrul delegat pentru Fonduri Europene, este prezenta la Iasi pentru semnarea contractului de finantare ce vizeaza cea mai mare investitie privind modernizarea infrastructurii rutiere din judetele Iasi si Suceava “Axa rutiera strategica 1 Iasi – Suceava”, finantat in actuala perioada de programare, prin Programul Operational Regional (POR).

Asadar, cel mai vast plan de infrastructura rutiera al Consiliului Judetean Iasi, finantat din fonduri nerambursabile, inseamna alocarea a aproape 73 mil. euro, din care 58 mil. fonduri europene si aprox. 9 mil euro de la bugetul de stat. Suma pe care trebuie sa o asigure solicitantii este de 6 mil. euro (reprezentând 2% din valoarea cheltuielilor eligibile si neeligibile).

Proiectul, implementat in parteneriat cu judetul Suceava, prevede reabilitarea a aproape 170 km de drum de pe teritoriul celor doua judete, din care 92 km in judetul Iasi.

Sursa: fonduri-ue.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.