AM POCU publica in consultare ghidul “Sprijin pentru derularea programelor de preventie, depistare precoce, diagnostic si tratament precoce al cancerului colorectal – etapa I”, AP 4/ PI 9.iv/ OS 4.9

por-ghid-finantare.jpg

Autoritatea de Management pentru Programul Operational Capital Uman din cadrul Ministerului Fondurilor Europene anunta lansarea spre consultare publica a ghidului solicitantului (conditii specifice) aferent apelului de proiecte „Sprijin pentru derularea programelor de preventie, depistare precoce, diagnostic si tratament precoce al cancerului colorectal – etapa I”, AP 4/ PI 9.iv/ OS 4.9.

Obiectiv

Obiectivul acestui apel de proiecte este imbunatatirea nivelului de competente al profesionistilor implicati in derularea programelor de preventie, depistare precoce, diagnostic si tratament al leziunilor precanceroase colorectale.

Tipuri de activitati eligibile

Tipurile de activitati eligibile care vor fi finantate in contextul acestui apel de proiecte au o ACOPERIRE NAtIONALa si vor sprijini derularea in bune conditii a programului de preventie, depistare precoce, diagnostic si tratament precoce al cancerului colorectal, fie prin sprijinul acordat din POCU in contextul apelului OS 4.9. ”Programe regionale pilot de preventie, depistare precoce, diagnostic si tratament precoce al cancerului colorectal – etapa II”, fie prin sprijinul acordat de la bugetul Ministerului Sanatatii pentru celelalte regiuni de dezvoltare.

Acoperirea nationala va fi asigurata din urmatoarele perspective: aplicabilitatea metodologiei aferente activitatii 1, aria activitatii de monitorizare si control a implementarii programelor de preventie, depistare precoce, diagnostic si tratament precoce al cancerului colorectal, analizarea datelor furnizate, precum si procentul grupului tinta aferent regiunii Bucuresti Ilfov in total personal care va beneficia de formare. De asemenea, activitatea 3 va avea o acoperire nationala, in sensul ca nu va fi dedicata unei anume regiuni sau comunitati locale.

Solicitanti eligibili

Institut medical public care cuprinde in organigrama personal medical cu competente in formare in domeniul endoscopiei digestive conform Ordinului Ministrului Sanatatii nr. 418/2005, cu modificarile şi completarile ulterioare

Durata proiectului

Perioada de implementare a proiectului este de maximum 61 luni, dar nu mai târziu de 30 noiembrie 2023.

Proiectele care vor prevedea o perioada de implementare mai mare de 61 luni si mai târziu de 30 noiembrie 2023 vor fi respinse.

Buget

In cadrul prezentului apel de proiecte implementat prin aplicarea procedurii competitive si lansat in contextul Axei Prioritare 4, PI 9.iv, OS 4.9. din cadrul Programului Operational Capital Uman 2014-2020, bugetul alocat este de 5.000.000 euro (contributia UE + contributia nationala) la nivelul categoriilor de regiuni dupa cum urmeaza:

  • pentru regiunile mai putin dezvoltate (Nord-Est, Nord-Vest, Vest, Sud-Vest Oltenia, Centru, Sud-Est si Sud-Muntenia), suma totala disponibila este de 4.435.338,67 euro, din care contributia UE este de 3.770.037,87 euro (corespunzând unei contributii UE de 85%), iar contributia nationala este de 665.300,80 euro (corespunzând unei contributii nationale de 15%);
  • pentru regiunea dezvoltata (Bucuresti-Ilfov), suma totala disponibila este de 564.661,33 euro, din care contributia UE este de 451.729,06 euro (corespunzând unei contributii UE de 80%), iar contributia nationala este de 112.932,27 euro (corespunzând unei contributii nationale de 20%).

Observatiile şi sugestiile referitoare la documentul supus consultarii pot fi trimise pâna la data de 21 august 2018, pe adresa: [email protected]

DOCUMENTATIE

Website-ul programului

Ghidul solicitantului

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.