AM POIM a primit proiecte in valoare de aproximativ 69 milioane euro dedicate ocrotirii ariilor naturale protejate

bani-ue.jpg

Autoritatea de Management pentru Programul Operational Infrastructura Mare (AM POIM) a primit, pana la 16 octombrie 2017, 62 de proiecte in valoare totala eligibila de 69 milioane de euro, care vizeaza elaborarea planurilor de management, seturilor de masuri de conservare, planurilor de actiune pentru ariile naturale protejate.

Astfel, bugetul limita al apelului de proiecte pentru cresterea gradului de protectie si conservare a biodiversitatii si refacerea ecosistemelor degradate – actiuni de categoria A – Elaborarea planurilor de management/seturilor de masuri de conservare/ planurilor de actiune pentru ariile naturale protejate a fost atins inainte de inchiderea apelului si, in consecinta, apelul de proiecte pentru aceasta categorie a fost suspendat. Apelul de proiecte ramane deschis pentru proiecte care vizeaza categoria B – Implementare masuri prevazute in planurile de management si in categoria C – Actiuni de completare a nivelului de cunoastere a biodiversitatii si ecosistemelor.

Conform Ghidului Solicitantului, bugetul limita al apelului pentru proiecte de categoria A, pana la care AM primeste cereri de finantare, este de aproximativ 69 milioane euro, care reprezinta 150% din alocarea neta pe program pentru aceasta categorie.

Cererile de finantare pentru proiectele de categoria A depuse dupa publicarea anuntului de suspendare vor fi evaluate in continuare, iar cele care intrunesc conditiile minime de calitate pentru aprobare vor fi aprobate pe lista de rezerva.

Conform Ghidului Solicitantului pentru OS 4.1, daca bugetul limita este atins inainte de inchiderea apelului de proiecte, acesta va fi suspendat si poate fi reluat ulterior in functie de sumele disponibile in urma evaluarii, contractarii si/sau a unor realocari (inclusiv rezerva de performanta).

Sursa: fonduri-ue.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.