Fonduri UE si consultanta pentru firme inovatoare romanesti, prin doua initiative ale Comisiei Europene

inovatie.jpg

Firmele romanesti vor putea beneficia de consultanta si finantari europene in urmatorii ani pentru a dezvolta produse si servicii inovatoare si competitive, prin doua initiative ale Comisiei Europene (CE), care vor fi prezentate intr-un eveniment, la Bucuesti, pe 31 octombrie si 1 noiembrie 2017, au anuntat organizatorii intr-un comunicat remis luni StartupCafe.ro.

Evenimentul Digital Romania International Forum II – “Startups in 4.0 Industries”, ce va avea loc in perioada 31 octombrie – 1 noiembrie 2017 la Bucuresti, este organizat de Smart Everything Everywhere (SEE).

Potrivit sursei citate, la evenimentul de la Bucuresti ar urma sa vina si comisarul european pentru Economie si Societate Digitala, Mariya Gabriel, precum si reprezentanti ai Directiei Generale Retele de Comunicatii, Continut si Tehnologie (DG CONNECT) din cadrul Comisiei Europene.

Aflat la a doua editie, Digital Romania International Forum II — “Startups in 4.0 Industries” reuneste lideri ai sectorului guvernamental si de business, ”cu scopul de a gasi solutii punctuale prin care Romania sa contribuie si sa beneficieze, la nivel european, de transformarea digitala a industriilor, economiei si societatii” – mai spun organizatorii.

Temele abordate in cadrul evenimentului sunt:

  • eHealth,
  • Smart Manufacturing,
  • Smart Cities,
  • Smart Defense,
  • Rolul industriei si al antreprenoriatului in cadrul Presedintiei Romaniei la Consiliul UE.

Conform comunicatului, Hub-urile Digitale de Inovatie (DIH) sunt o initiativa a Comisiei Europene ce functioneaza ca centre de resurse, ce ajuta companiile sa devina mai competitive prin utilizarea tehnologiilor digitale. Ele ofera acces la cele mai recente instrumente, informatii si expertiza pentru a testa si dezvolta inovatii digitale, precum si suport financiar si consultanta pentru implementarea acestora.

DIH functioneaza ca centre regionale de cooperare intre parteneri din domenii diferite (centre de cercetare, universitati, asociatii din industrie, camere de comert, acceleratoare, agentii regionale de dezvoltare sau agentii guvernamentale). Scopul DIH este de a sustine initiativele industriale europene, indiferent de marime si domeniu, pentru a profita de oportunitatile digitalizarii.

De asemenea, Innovation Radar este o initiativa a CE de identificare a principalilor actori si organizatii cu potential mare de inovatie prin intermediul mecanismelor financiare ce sustin cercetarea, cresterea competitivitatii si crearea de locuri de munca la nivelul UE.

Organizatorul evenientului de la Bucuresti, Smart Everything Everywhere, este o organizatie care ii are printre fondatori pe Dan Nechita, cel care a coordonat platforma de digitalizare a administratiei GovITHub, din guvernarea Ciolos. Ceilalti 2 fondatori sunt Diana Popp si Tudor Oprea, fosti consilieri ai ex-prim-ministrului.

Sursa: Startupcafe

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.