AM POST: A fost aprobata versiunea 2 a Programului Operational Sectorial Transport

ghid-indicatori.jpg

In data de 03.08.2012, Comisia Europeana a aprobat cea de-a doua versiune a Programului Operational Sectorial “Transport” prin Decizia nr. C(2012) 5647 de modificare a Deciziei C(2007)3469 de adoptare a Programului Operational “Transport” de ajutor comunitar din partea Fondului European de Dezvoltare Regionala si Fondului de Coeziune in conformitate cu obiectivul “Convergenta”.

Programul Operational Sectorial “Transport” este instrumentul care dezvolta obiectivele Cadrului National Strategic de Referinta (CNSR), stabilind prioritati, deziderate si alocarea de fonduri pentru dezvoltarea sectorului transporturilor in Romania.

Modificarea Programului Operational de Transport a fost necesara din cauza evolutiei lente a implementarii programului pe anumite Axe Prioritare si Domenii Majore de Interventie (DMI), dar si urmare a modificarilor Regulamentului General 1083/2006 ce au fost aprobate prin Regulamentul (UE) nr.1311/2011 din 13 decembrie 2011, care reglementeaza mecanismul de top-up, mecanism care poate fi utilizat doar daca Statul Membru utilizeaza deja rata maxima de cofinantare a fondurilor UE admisa de Comisia Europeana, respectiv 85%.

In cadrul documentului au fost aprobate urmatoarele modificari:

  • Realocari intre Axe Prioritare si DMI-uri;
  • Modificarea obiectivului Axei prioritare nr. 2 pentru a se include finantarea autostrazilor din Fondul European de Dezvoltare Regionala;
  • Rata de cofinantare UE pentru intregul program operational a fost ridicata la 85%.

Documentul oficial POST – consultare

Decizia de aprobare a POST varianta 2 din data 03.08.2012

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.