Analiza regionala pentru impulsionarea pregatirii de proiecte REGIO 2014-2020

Foto-2.jpg

Ieri, la sediul ADR Centru din Alba Iulia a avut loc o reuniune de lucru intre reprezentantii Autoritatii de Management a Programului Operational Regional, ai municipiilor resedinta de judet din Regiunea Centru, alaturi expertii JASPERS Romania si ai ADR Centru, in calitate de organism intermediar pentru POR 2014-2020, la nivel regional.

Tema intalnirii a vizat accelerarea procesului de absorbtie a fondurilor europene, la dezbateri participand circa 30 de persoane implicate in pregatirea cererilor de finantare eligibile prin Programul REGIO 2014-2020. La discutii au participat doamna Luminita Zezeanu, Director General Directia AM POR din cadrul MDRAP, domnul Simion Cretu, director general ADR Centru si domnul Mihai Grecu, coordonator al delegatiei expertilor JASPERS.

ADR Centru a demarat, inca din noiembrie 2017, un proces de analiza, la nivel regional, a proiectelor contractate de autoritatile administratiei publice locale din municipiile resedinta de judet dupa data de 1 ianuarie 2014 si finalizate sau in curs de realizare, ale caror cheltuieli de implementare pot fi decontate din bugetul POR 2014-2020. La nivel national, Autoritatea de Management pentru POR 2014-2020 analizeaza posibilitatea deschiderii unui apel de proiecte alternative in cadrul Prioritatii de Investitii 4.1 – Mobilitate Urbana, si a demarat o etapa de consultare cu beneficiarii eligibili.

Din cadrul acestei etape de consultari a facut parte si intalnirea de la Alba Iulia, in care au fost prezentate oportunitatile si intentiile de dezvoltare ale municipalitatilor din cele mai importante municipii ale regiunii. Cu acest prilej au fost discutate si aspectele specifice apelurilor de proiecte lansate in cadrul Axei prioritare 4 din cadrul POR 2014-2020, stadiul elaborarii documentelor aferente implementarii dezvoltarii urbane durabile in aceasta perioada de programare, apelurile de fise de proiecte, Documentul Justificativ pentru finantarea din Fonduri ESI 2014-2020, precum si problemele intampinate de potentialii solicitanti de fonduri in elaborarea cererilor de finantare.

Sursa: ADR CENTRU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top