Contract de peste 24 milioane de lei cu fonduri UE, pentru modernizarea retelelor de apa din judetul Maramures

lei00091bancnote-605x.jpg

Reprezentantii societatii comerciale Vital Baia Mare, principalul distribuitor de apa din judetul Maramures, entitate aflata in subordinea municipalitatii au semnat, pe 14 februarie, contractul de servicii privind proiectul “Asistenta tehnica pentru pregatirea Aplicatiei de finantare si a documentatiei de atribuire” in valoare de 24.614.980 lei (fara TVA) atribuit prin licitatie publica firmei Eptisa Romania SRL.

Investitia face parte din “Proiectul Regional de Dezvoltare a Infrastructurii de apa si uzata din judetul Maramures, in perioada 2014 – 2020‘.

Contractul a fost adjudecat de asocierea SC Eptisa Romania SRL si Eptisa Servicios de Ingineria SL prin licitatie deschisa, online. Scopul proiectului il reprezinta continuarea strategiei judetene pentru dezvoltarea sectorului de apa si apa uzata, in vederea indeplinirii obligatiilor asumate de Romania prin Tratatul de Aderare la Uniunea Europeana.

Contractul dintre cele doua parti prevede furnizarea de servicii specializate in proiectare, management de proiect si supervizare a lucrarilor, pe toata durata de implementare a proiectului. Contractul de asistenta este structurat in doua etape majore: pregatirea proiectului si implementarea acestuia.

Intr-o conferinta de presa in care a fost anuntata investitia, primarul municipiului Baia Mare, Catalin Chereches, a precizat ca investitia e dubla ca valoare, raportat la alte asemenea investitii din fonduri UE pentru modernizarea retelei de apa.

“Intram intr-o finantare aproape dubla fata de ce a avut judetul Maramures in perioada 2007-2013. O finantare de 180 milioane de euro, este cea mai importanta finantare cu caracter european din judetul Maramures. Pentru a putea face acest proiect, primul pas, si cel mai important, este contractul pentru consultanta si supervizare – consultanta, insemnand inclusiv proiectarea retelelor” , a spus Catalin Chereches.

Acesta a mai mentionat ca cea mai mare problema intampinata la antecedenta investitie a fost procesul de proiectare. “Cea mai mare problema pe care a avut-o proiectul de dinainte a fost tocmai la proiectare(…) Cea mai mare vulnerabilitate a fost cea a proiectelor foarte prost facute. Depuse fiind, foarte greu au putut fi modificate”, a mentionat Catalin Chereches.

In context, directorul Vital Baia Mare, Alexandrina Bancos, a mentionat ca investitia e una dintre cele mai importante la nivel de judet in modernizarea infrastructurii de apa. “Vorbim despre cel mai mare program finantat din UE, in Maramures, program care vizeaza dezvoltarea investitiilor in infrastructura de apa si apa uzata din judet. Contractul de asistenta tehnica pentru pregatirea aplicatiei de finantare si a documentatiei de atribuire are ca obiective specifice atat asistenta tehnica si calitatea documentatiilor, cat si proiectarea, supervizarea, publicitatea si informarea care se va derula pe toata durata de implementare a proiectului”, a spus Alexandrina Bancos.

Compania de utilitati publice Vital Baia Mare asigura servicii de alimentare cu apa la aproximativ 83% din consumatorii din judetul Maramures, iar in municipiul Baia Mare, la peste 93% din populatie si agentii economici.

Sursa: Administratie.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.