Anca Dragu (MFP): Ne vom concentra in perioada urmatoare asupra accelerarii investitiilor si a reformelor structurale

anca-dragu.jpg

Ministrul Finantelor Publice, Anca Dragu, a sustinut in cadrul reuniunii Consiliului ECOFIN de la Bruxelles angajamentul Romaniei de a implementa masurile necesare indicate de Comisia Europeana in raportul de tara. A apreciat faptul ca documentul subliniaza cresterea economica semnificativa si cadrul macroeconomic stabil.

Ne vom concentra in perioada urmatoare asupra accelerarii investitiilor si a reformelor structurale, prioritati recunoscute si in raportul de tara. Am promovat pachetul de legi privind achizitiile publice, am demarat procesul de prioritizare a investitiilor si de realizare a cadrului legislativ si operational pentru implementarea unor proiecte prin parteneriat public – privat”, a declarat Ministrul Finantelor Publice, Anca Dragu.

Alte teme abordate in cadrul ECOFIN au fost: propunerea de modificare a Directivei 16/2011 privind schimbul automat obligatoriu de informatii in domeniul impozitarii, stadiul implementarii Uniunii Bancare, viitorul Codului de Conduita (impozitarea afacerilor), ca raspuns la discutiile din cadrul reuniunii G20 ministrilor de finante si a guvernatorilor bancilor centrale din 26-27 februarie 2016.

In cadrul vizitei la Bruxelles, Ministrul Finantelor, Anca Dragu, a avut intalniri cu Jyrki KATAINEN, vice-presedinte al Comisiei Europene si cu Pierre Moscovici, comisar european. Aceasta le-a prezentat stadiul reformelor si datele bugetare aferente lui 2015 si din prima luna a anului. A subliniat cresterea veniturilor cu 11.1% in ianuarie si, in particular, colectarea extrem de buna a taxei pe profit si a TVA, cu 48%, respectiv, 17% mai mari fata de ianuarie 2015. Ministrul Finantelor a declarat ca se asteapta la rezultate pozitive si in februarie, cu o crestere a colectarii taxelor si impozitelor principale.

Sursa: Ministerul Finantelor Publice

One thought on “Anca Dragu (MFP): Ne vom concentra in perioada urmatoare asupra accelerarii investitiilor si a reformelor structurale”

  1. ANCA ZVIRID spune:

    Buna ziua,

    Fac parte dintr-o firma de productie din mediu urban (SC LABOREX PLOIESTI ) cu 30 angajati – pe profit cifra de afaceri cca 2 mil euro/an -desfasor activitatea in spatii inchiriate din zona industriala a orasului si doresc sa relochez si sa dezvolt firma in mediul rural (terenul este mult mai ieftin, personal de lucru gasesti mai usor, iar constructia noua va indeplinii toate cerintele de mediu si SSU)
    Am intrebat specialisti in consultanta pentru fonduri UE si mi-au raspuns ca tipul acestea de firme au fost omise in prezent – si nu am posibilitatea sa accesez fonduri.
    Va rog poate faceti modificari in GHIDURILE de DEZVOLTARE RURALA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.