ANCPI: Lucrarile de cadastrare din 660 de comune vor fi scoase la licitatie in acest an

proiecte-PNDR.jpg

Agentia Nationala de Cadastru si Publicitate Imobiliara (ANCPI) va incepe, in acest an, procedurile pentru scoaterea la licitatie a lucrarilor de cadastrare din 660 de comune – operatiuni ce vor fi achitate din fonduri europene, lista acestor unitati administrativ-teritoriale (UAT) fiind publicata de ANCPI in anul 2017, se arata intr-un comunicat al institutiei.

“In 2018, ANCPI va demara procedurile pentru scoaterea la licitatie a imobilelor din cele 660 de comune, care vor fi inregistrate in evidentele de cadastru si carte funciara cu ajutorul fondurilor europene, urmand ca acestea sa fie impartite in trei loturi. (…) Totodata, in 2017 ANCPI a publicat lista celor 660 de unitati administrativ-teritoriale (UAT) din mediul rural, in care vor incepe lucrari de inregistrare sistematica a imobilelor la nivelul intregului UAT, care vor fi achitate din fonduri europene, in cadrul Programului Operational Regional (POR) 2014-2020“, se precizeaza in comunicat.

ANCPI va grabi, in acest an, inregistrarea gratuita a imobilelor in evidentele de cadastru si carte funciara. “Astfel, datorita functionarii institutiei in regim de autofinantare, suma alocata fiecarei primarii va creste la 155.000 de lei, iar autoritatile locale vor putea semna contractele de finantare cu oficiile de cadastru si publicitate imobiliara (OCPI) de la sfarsitul lunii ianuarie”, mentioneaza ANCPI.

Prin Programul national de cadastru si carte funciara 2015-2023 (PNCCF), in anul 2017, ANCPI a semnat, prin oficiile teritoriale, contracte de finantare cu peste 2.000 de primarii din mediul rural. Astfel, fiecare comuna care a reusit sa incheie contracte de prestari servicii cu persoane fizice si juridice autorizate a primit 150.000 de lei pentru realizarea lucrarilor de cadastru general, gratuit pentru cetateni. in prezent, din totalul de 3.181 de UAT-uri din Romania, 38 de comune sunt cadastrate integral, iar in alte 189 de comune se desfasoara lucrari de cadastru general la nivel de UAT.

Mai multe detalii aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top