Un fond de investitii fondat de patru romani a strans 26 mil.euro pentru sustinerea unor start-up-uri din IT

evaluator-proiecte-bucuresti.jpg

GapMinder, fond de investitii de capital de risc care vizeaza start-up-uri inovatoare din Romania, fondat de cinci investitori, din care patru romani, s-a lansat pe piata cu un buget initial de 26 milioane de euro si vrea sa se implice in dezvoltarea unor companii aflate la inceput de drum, cu sume de pana la un milion euro.

”Ecosistemul start-up-urilor inovatoare de tehnologie din Romania are un potential extraordinar si este deseori neglijat, asadar ne-am propus sa il sustinem investind in solutii de viitor, in proiecte si companii ce pot fi dezvoltate si pe plan international. Noi le ajutam sa creasca punandu-le la dispozitie capitalul necesar, dar si experienta vasta a mentorilor din program”, afirma Dan Mihaescu, Founding Partner GapMinder.

GapMinder este primul fond de capital de risc creat ca urmare a selectiei derulate de Fondul European de Investitii, fiind finantat in majoritate prin Programul Operational Competitivitate 2014 – 2020, cu cofinantare prin Fondul European de Dezvoltare Regionala. Membrii fondatori sunt investitori activi in zona locala de start-up-uri care au detinut anterior pozitii de top management in companii multinationale de tehnologie (Dan Mihaescu, Sergiu Rosca, Alexandru Ruff, Cristian Dascalu, Inti Paolucci).

Mai multe detalii aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.