Primaria orasului Ineu, parte intr-un proiect transfrontalier romano-ungar, finantat din fonduri europene

Bani-pixabay.jpg

Primaria orasului Ineu a depus o cerere de finantare din fonduri europene, pe programul INTER-REG RO-HU, Axa PA1, care isi propune “dezvoltarea infrastructurii turistice si culturale in spatiul vecinatatii comunitatilor Ineu si Mezobereny”, unul dintre obiectivele proiectului fiind restaurarea Cetatii Ineului si introducerea ei intr-un circuit cultural si turistic european, a informat primarul orasului Ineu, Calin Abrudan.

“Pentru acest proiect aveam nevoie de o scrisoare de sustinere, editata in limba engleza, care sa confirme faptul ca proiectul se integreaza in Strategia nationala de dezvoltare culturala si turistica, ori in alta strategie de dezvoltare care include protejarea, conservarea si promovarea patrimoniului cultural national. Scrisoarea ar fi putut fi parafata de Iustin Cionca, presedintele Consiliului Judetean Arad, insa, in mod inexplicabil, acesta a refuzat sa semneze documentul“, a declarat Calin Abrudan.

Potrivit acestuia, in conditiile in care partenerii maghiari obtinusera toate semnaturile necesare, proiectul fiind parafat de insusi premierul ungar Viktor Orban, s-a apelat la deputatul PSD Florin Tripa, originar din Ineu, pentru ca acesta sa incerce sa obtina semnatura necesara din partea ministrului Turismului, Mircea Titus Dobre.

“Pentru mine a fost de neinteles faptul ca Iustin Cionca, prim-vicepresedinte al PNL Arad, a refuzat sa ii acorde sprijinul sau unui coleg de partid (Calin Abrudan fiind membru al PNL n.red.). insa, ca aradean, am sarit in ajutorul primarului din Ineu si i-am prezentat documentele proiectului ministrului Dobre, care si-a pus deindata semnatura pe scrisoarea de sustinere a proiectului, care a putut fi astfel depus la termen”, a precizat, la randul sau, pentru AGERPRES, deputatul Florin Tripa.

Sursa: Administratie.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.