Antoniu Poienaru: APIA bate toate clasamentele!

antoniupoienaru.jpg

,,Mai intai‚ si poate cel mai important,
’Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale reaminteste ca termenul limita de depunere a Cererilor unice de plata in cadrul Campaniei 2017 este data de 15 mai 2017. Pentru a veni in sprijinul fermierilor, in weekend-urile urmatoare, respectiv 06 – 07 mai si 13 – 14 mai, sediile APIA judetene/locale vor functiona dupa programul de lucru normal. in ce priveste situatia depunerii Cererilor unice de plata, pana la data de 02 mai, ora 12:30, avem inregistrate in baza de date un numar de 652.388 cereri pentru o suprafata de 4.093.024,61 hectare, conform Anexei. Adresam pe aceasta cale rugamintea ca potentialii beneficiari ai sprijinului financiar sa respecte programarea la care au fost invitati sa depuna Cererea unica de plata, iar cei care nu au reusit sa se prezinte la data programata sa contacteze de urgenta Centrul judetean/local APIA.
Fermierii care nu vor depune cererile pana la data de 15 mai 2017 nu vor putea beneficia de subventii.’

Deci, atentie, fermieri!

Spuneam ca Apia bate toate clasamentele!.

Fara doar si poate, daca veti vrea vreodata sa cunoasteti aceasta institutie, cu 4.819 salariati in 42 de centre judetene si 265 de centre locale, veti observa ca toate locatiile sunt identice in privinta aspectului interior, incepand cu mobilierul si terminand cu spatiile alocate arhivei. Anual functionarii beneficiaza de instruiri in privinta administrarii bazelor de date, a arhivarii documentelor, achizitiilor publice, teledetectie, controale pe teren sau luptei impotriva coruptiei. Despre aspectul vestimentar si profilul moral al angajatilor ne vom ocupa in continuare.

Apia este singura institutie care are o absorbtie de fonduri europene situata intre 95 si 100%.

Recent, agentia a fost introdusa intr-un top al coruptiei fiind pe locul doi intr-un clasament ce cuprinde perioada 2010-2016, conform raportului anual de analiza si prognoza „Romania 2017”, intocmit de Societatea Academica Romana (SAR).

Harta Coruptiei Judetene intocmita de Societatea Academica din Romania arata ca la un nivel de absorbtie de sub 8 % pana in anul 2013, s-au inregistrat 11% cazuri ce implica fonduri europene, iar dintre acestea 37% sunt condamnari ale unor persoane cu functii publice. Institutiile publice cel mai des implicate in acest tip de cazuri se afla la nivel local: primariile cu 47% , Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) cu 8% si consiliile judetene cu 6%.
Din cele 3911 de cazuri de condamnari definitive care implica atat cazuri ce vizeaza bugetul national, cat si cel european vedem ca doar 11% (437) implica fonduri europene. Dintre acestea din urma, 62% (275) sunt condamnari ale unor persoane din sectorul privat, iar 37% (162) sunt persoane cu functii publice. in plus, se observa faptul ca institutiile publice cel mai des implicate in acest tip de cazuri se afla la nivel local: primariile cu 47% (77 persoane condamnate care au lucrat in primarii), Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) cu 8% (13 cazuri) si consiliile judetene cu 6% (10 cazuri).

Analiza situatiei romanesti, dar si comparatia cu vecinii – fata de care reprezentam un record negativ absolut – duce la trei recomandari de bun simt: transparenta decizionala, indicatori de parcurs si profesionalizarea resurselor umane.”

Mai multe detalii pe blog

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top