Antoniu Poienaru: Ce achizitii trasnite mai face APIA?

antoniu-4.jpg

Antoniu Poienaru scrie pe blogul sau despre achizitiile de la APIA.

“Daca ar fi sa facem o comparatie intre suma fondurilor europene si de la bugetul de stat, atrase pentru agricultura prin APIA, si suma platita din bugetul de stat pentru consumurile agentiei cu plata salariilor si a doctorilor in agricultura, aparuti ca ciupercile dupa infiintarea agentiei, constructii de sedii noi, reparatii de sedii vechi, achizitii de presuri la intrare, bastoane cu electrosocuri pentru aparare, scaune ergonomice pentru directori, gume de sters si pixuri, folii pentru protectia ecranelor calculatoarelor, consumabile pentru imprimante, calculatoare si intretinerea lor, reparatiile flotei de masini, cumpararea de autovehicule noi, aparate de aer conditionat si intretinerea lor, asigurarea CASCO a masinilor, achizitionarea de combustibil pentru masini si incalzirea unor sedii, achizitionarea de GPS-uri si intretinerea lor, sisteme electronice de paza si intretinerea lor, servicii pentru intretinerea bazei de date IACS, servicii de control pe teren si teledetectie, servicii de actualizare LPIS, servicii de curatenie cu achizitiile aferente de materiale de curatenie, servicii de control al calitatii serviciilor,etc., am constata, cu aproximatie, ca ele nu difera prea mult.

Adica, atragem pentru agricultura si in folosul fermierilor o suma putin mai mare, comparativ cu suma cu care intretinem APIA.

Spre exemplu, la ce-i trebuie directorului executiv al APIA Cluj, scaun directorial HM Desmond sau cucoanei, dir. exec. APIA Braila, sa-si repare masinile atat de des, stiind faptul ca la ses si la o frecventa redusa a controalelor pe teren, masinile ar trebui sa se uzeze mai putin?.

Problema este scapata de mult timp de sub control iar la dezmatul pe bani publici au contribuit si continua sa contribue din plin politicienii romani.

Sa ne amintim de vremea USL-ului, atunci cand Antonescu si Ponta promiteau reforme in administratia publica. A urmat Ponta cu aceleasi promisiuni. Si-au pus fiecare oamenii in APIA. La randul lor acestia si-au adus nevestele, rudele, amantele si amantii.

Au urmat Ciolos si Irimescu, unul scapat parca din stratul de ceapa, celalalt din strunga oilor, care au propus inspectori de integritate in agentie pentru stoparea neregulilor, in loc sa faca un calcul matematic simplu, comparand valoarea fondurilor atrase pentru agricultura, penalitatile si dezangajarile cu consumurile exorbitante pentru functionarea APIA.”

Mai mult detalii pe blog

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.