Antoniu Poienaru despre cacialmaua prin teledetectie de la APIA

Antoniu-Poienaru.jpg

antoniuAntoniu Poienaru scrie pe blogul sau despre controlul prin teledetectie de la APIA.

“Site-urile agricole abunda in aceste zile cu pareri ale ‘specialistilor’ APIA in materie de teledetectie si prezentarea firmei Gauss drept mare specialista in astfel de controale.

Gauss, singura de altfel, castiga pe banda rulanta, de ani de zile, toate loturile oferite de APIA pentru controlul prin teledetectie. APIA, in schimb, n-a prezentat niciodata concluziile firmei/firmelor care au facut controlul calitatii controlului prin teledetectie. Ceea ce, incontestabil, ne face sa ne indoim de calitatea lucrarilor facute de catre un singur executant.

In Campania 2015, site-urile mai sus amintine ne spun ca aprox. 60% din firmele controlate in jud. Mures si aflate sub lotul de teledetectie , prezinta coduri de neconformitate. Astfel, pentru necunoscatori, se afla abia acum despre erorile generate de diferenta dintre suprafata declarata de catre fermier si cea constata prin controlul prin teledetectie.

Nu se aminteste nimic despre erorile aparatelor de masurat ale inspectorilor de la controlul clasic pe teren, aparate(GPS-uri) care isi asteapta de ani buni recalibrarea sau inlocuirea”.

Citeste continuarea articolului pe blog, aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.