Antoniu Poienaru: “Jnepenis, ienuparis si subventii pe furis!”

antoniupoienaru.jpg

“Apia, cu concursul celor care au actualizat sau actualizeaza intreg sistemul de identificare a parcelelor agricole(LPIS), a folosit si foloseste, probabil, harti modificate si date de zbor trunchiate, pentru ca Romania sa absoarba cat mai multe fonduri comunitare, pe pasuni invadate de vegetatie nedorita. Nu mai putin lipsit de importanta este si cine a beneficiat sau beneficiaza in continuare de zecile de mii de euro pe aceste suprafete.

Este vorba despre Masivul Iezer-Papusa, situat in trei unitati administrative: Valea Mare Pravat, Rucar si Leresti, jud. Arges.

In acest masiv, un fermier si-a declarat o suprafata de peste 200 ha de pasune. Apia Arges l-a sanctionat spunandu-i ca a supradeclarat blocul fizic. Solicitand control pe teren, Apia a constatat supradeclararea, fara sa introduca electronic in cererea fermierului raportul de control, ba, mai mult, nici macar nu i-a livrat spre instiintare acest raport.

A urmat contestatia fermierului in instanta unde a pierdut definitiv.

Culmea, in anul urmator, Apia Arges a dat subventie pe aceeasi suprafata, fara sa mai constate supradeclararea. Mentionez faptul ca atat primul cat si urmatorul fermier au declarat un bloc fizic in intregime. Asadar, pentru primul, blocul fizic, faptic, era mai mic fata de ceea ce a declarat, pentru ca in anul urmator, cel de-al doilea fermier sa declare , la fel, intreg blocul fizic, dar pentru care declaratia a corespuns cu situatia din teren.”

Mai multe detalii pe blog

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.