Start-up Nation: Fondul de garantare si-a redus comisionul, la creditele-punte

baani.jpg

Antreprenorii admisi in programul Start-up Nation vor putea lua credite-punte garantate in proportie de 80% de stat, comisionul de garantare fiind redus cu pana la 1,32 de puncte procentuale, a informat, marti, Fondul National de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM).

Prin cooptarea in proiect a Fondului Roman de Contragarantare, FNGCIMM spune ca a redus comisionul de garantare standard, reglementat de Comisia Europeana, de la 3,8% pana la un cuantum de maxim 2,48%.

Prin semnarea conventiilor de lucru cu toate cele trei banci partenere in Programul Start-Up Nation – Banca Transilvania, Banca Comerciala Romana si CEC Bank – micile afaceri declarate eligibile pot accesa finantarea necesara de la banci, iar obligatiile de rambursare vor fi garantate de catre FNGCIMM in proportie de maxim 80% – subliniaza acest fond.

„Am reusit impreuna cu Banca Comerciala Romana, Banca Transilvania, CEC Bank si Fondul Roman de Contragarantare sa construim una dintre cele mai atractive oferte de garantare de pe piata, un instrument financiar accesibil si flexibil, cu impact direct in materializarea planurilor de afaceri pentru antreprenorii romani, mai ales pentru cei aflati la inceput de drum”- a declarat Alexandru Petrescu, director general FNGCIMM.

Reamintim ca in programul Start-up Nation 2017 peste 8.600 de firme mici si mijlocii din Romania ar urma sa primasca ajutoare nerambursabile de maximum 200.000 de lei fiecare, pentru investitii.

In total au fost depuse peste 19.000 de planuri de afaceri in program, care se afla in evaluare pana pe 29 septembrie 2017, cu posibilitate de prelungire.

O parte dintre aplicanti au optat pentru credit-punte, prin care sa-si achite cheltuielile din proiect, pentru ca apoi bancile partenere sa primesca de la stat banii, in limita valorilor din planurile de afaceri. Costurile financiare – dobanzi si comisioane – sunt cheltuelieligibile, care pot fi suportate din ajutorul nerambursabil de la stat, daca au fost prevazute ca atare in planurile de afaceri.

Masura anuntata acum de Fond i-ar putea ajuta in primul rand pe beneficiarii care nu au prevazut in planurile de afaceri cheltuielile cu comisioanele si dobanzile.

De asemenea, antreprenorii au la dispozitie si variantele care nu implica imprumuturile-punte: rambursarea cheltuieilor efectuae din banii lor, respectiv cererea de plata, prin care statul achita contravaloarea bunurilor catre furnizor.

Sursa: Startupcafe.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.