Apel de proiecte pentru „Bucurestiul Creativ 2015”

george_enescu9.jpeg

Datorita si prin intermediul Festivalului International „George Enescu”, in perioada 30 August – 20 Septembrie 2015, Bucurestiul si Romania se transforma ca prin magie.

Status: INACTIV
Depunere pana la: 15.06.2015
Buget: nespecificat

george_enescu9Magia Festivalului consta de fapt in actul de creatie, iar creativitatea nu are limite prin esenta ei. In plus, oricine poate fi „magician”, fara sa fie neaparat un creator, ci prin participare, prin traire, in conexiune cu creatia realizata de altii.

Asadar, magia Festivalului va cuprinde Bucurestiul si il va transforma prin creatie in Bucurestiul Creativ.

Pentru editia din 2015 a Bucurestiului Creativ tema este: Provocarea unui geniu: Descopera-l pe Enescu!

Complexitatea muzicii lui George Enescu este legendara. Dar o muzica atat de complexa ofera de fapt extrem de multe fete de descoperit, ca un diamant scos la lumina din partitura. Depinde de fiecare dintre noi cum il descopera, ce simte si ce ia in viata lui din muzica lui Enescu!

Pornind de la „Impresii din copilarie” Bucurestiul va fi transformat prin muzica, care va aduce publicul mai aproape de acesta si de creatorul ei, permitandu-i sa o descopere intr-un mod mult mai direct si personal.

In acest sens sunt incurajate abordarile interactive, in care publicul este implicat activ in procesul acesta de descoperire al lui George Enescu si a muzicicii sale prin orice mijloace creative specifice fiecarui proiect in parte, fiind in acelasi timp binevenite si acele proiecte in care publicul este spectator la aceasta descoperire.

Cum vor fi grupate proiectele?

1) Gradina Festivalului: cuprinde spatiile verzi din fata Ateneului Roman si a Salii Mari a Palatului.
2) Orasul Festivalului: locatii din spatiul public (Piata Romei, Piata Sf.Anton, Piata Coltea, Baneasa Shopping City, Sala Radio) si alte spatii posibile propuse de aplicanti si de parteneri.
3) Festivalul meu: companii/furnizori de produse si servicii pot participa la Bucurestiul Creativ, prin realizarea de produse si oferte speciale cu ocazia Festivalului.

Cine se poate inscrie?

Institutii publice, companii, ONG-uri, artisti, persoane fizice.

Toate proiectele participante la selectie vor fi finantate fie din sursele proprii ale fiecarui aplicant in parte, fie din sponsorizarile atrase de acestia pentru implementarea proiectelor propuse. Sponsorii proiectelor selectate pentru editia de anul acesta a Bucurestiului Creativ vor primi din partea organizatorilor Festivalului expunere si vizibilitate.

Cei care doresc sa depuna proiecte pentru a fi supuse selectiei de anul acesta pentru Bucurestiul Creativ vor completa si transmite Formularul online de aplicatie pana la data de 15.06.2015, urmarind in descrierea proiectului respectarea integrala a Regulamentului de mai sus.

Dupa trimiterea online a Formularului de aplicatie pentru Bucurestiul Creativ, managementul programului va trimite un e-mail organizatorului proiectului prin care va confirma primirea acestuia. In cazul in care nu se primeste confirmarea in termen de 72 de ore este necesara semnalarea acestui fapt prin e-mail la: [email protected].

Participantii pot cere informatii referitoare la program la adresa electronica: [email protected], care va functiona pe toata durata programului si la numarul de telefon: 0264/599.791.

DOCUMENTATIE

Puteti descarca urmatoarele documente utile:

Ghidul programului

Finantatori: Sponsori
Sursa: FestivalEnescu.ro

[caseta-final-fise]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top