Apel deschis pentru identificare proiecte de specializare inteligenta in Regiunea Nord-Est – 2018

RIS3.jpg

Cu sprijinul reprezentantilor mediului de afaceri, universitatilor, centrelor de cercetare, organizatiilor non-guvernamentale si administratiei publice locale, in anul 2017, ADR Nord-Est a derulat un proces de descoperire antreprenoriala in Regiunea Nord-Est. Acest dialog structurat, a oferit participantilor posibilitatea sa evalueze provocarile care impiedica dezvoltarea economica inovativa si sa identifice oportunitatile ce pot contribui la valorificarea competentelor si avantajelor competitive pentru inducerea procesului de transformare economica. Astfel, au fost identificate posibile solutii pentru specializarea Regiunii Nord-Est in urmatoarele domenii:

  • Agro-alimentar
  • Textile si noi materiale avansate
  • Biotehnologii
  • Mediu si Energie
  • Tehnologia Informatiilor si Comunicatiilor (IT&C)
  • Turism pentru stil de viata sanatos

Strategia de Specializare a Regiunii Nord-Est are in vedere implementarea unor proiecte (de investitii, dezvoltare de competente, cercetare-dezvoltare, transfer tehnologic sau cooperare/asociere), de care sa beneficieze in principal agentii economici si ale caror beneficii se se reflecte in imbunatatirea calitatii vietii in comunitatile regiunii. Strategia de Specializare Inteligenta a Regiunii Nord-Est este corelata cu Strategia Nationala de Cercetare-Dezvoltare-Inovare a Romaniei, parte componenta a Planului pentru Dezvoltare Regionala Nord-Est 2014-2020.

Puteti transmite la adresa [email protected] un proiect de specializare inteligenta, corelat cu domeniile si solutiile de specializare identificate, completand „Fisa de proiect extinsa” pana la data de 6 Aprilie 2018.

Sursa: ADR NORD EST

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top