Romania: aviz motivat pentru netranspunerea normelor privind impactul asupra mediului

euro_UE.jpg

Comisia a solicitat joi, 8 martie, Romaniei, Finlandei si Luxemburgului sa isi adapteze legislatia nationala pentru a lua in considerare modificarile din Directiva privind evaluarea impactului asupra mediului. Scopul directivei mentionate este de a asigura efectuarea unei evaluari adecvate a impactului pentru proiecte, inainte de aprobarea acestora.

In iulie 2017, Comisia Europeana a initiat procedura de constatare a neindeplinirii obligatiilor impotriva celor trei state membre.

In Romania, legislatia este in curs de elaborare pentru a transpune integral directiva.

Prevederile lipsa nu au fost inca complet incorporate in legislatia Luxemburgului, deoarece legislatia actuala privind evaluarea de impact este in curs de revizuire.

In ceea ce priveste Finlanda, desi partea continentala a transpus directiva, insula Åland trebuie inca sa introduca modificarile necesare in legislatia sa.

Intrucat cele trei tari nu au transpus inca integral normele UE in legislatiile lor nationale, Comisia a emis un aviz motivat. Daca statele membre in cauza nu iau masuri in termen de doua luni de la primirea acestuia, cazul poate fi trimis in fata Curtii de Justitie a UE.

Sursa: ec.europa.eu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.