Apel USAID LEADER 2019

usaid-leader-apel_graphic-1-696x583.png

Proiectul Activități USAID LEADER este o inițiativă de doi ani, finanțată de Agenția Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID), și cofinanțată de Ministerul Afacerilor Externe a Republicii Polone prin programul polonez de cooperare pentru dezvoltare (Polish aid), implementată de Solidarity Fund PL în Moldova.

Scopul proiectului este este de a sprijini dezvoltarea locală în Moldova prin implementarea abordării LEADER în zonele rurale selectate.

Acest apel de propuneri este organizat în cadrul celei de-a doua etape de creare și consolidare a Grupurilor de Acțiune Locală, oferind posibilitate pentru funcționalitatea GAL și organizarea concursului local GAL pentru finanțarea microproiectelor, ce sprijină implementarea Planului Strategic de Acțiuni elaborat în cadrul ședințelor de lucru de până acum.

Obiectiv

Obiectivul principal al proiectului este de a implica toți actorii comunitari (reprezentanți ai sectoarelor public, civic și antreprenorial) și de a aborda provocările de dezvoltare locală pe plan local, prin crearea unui parteneriat intersectorial local (Grup de Acțiune Locală) și prin elaborarea unui Plan Strategic de Acțiuni pentru dezvoltarea locală. Proiectul presupune o schemă de granturi pentru a sprijini dezvoltarea afacerilor locale, implementată în cadrul mecanismului LEADER / CLLD.

Entitățile eligibile

Sunt eligibile să participe Grupurile de Acțiune Locală din Republica Moldova, care corespund cu criteriile de bază ale abordării LEADER și care au fost create în procesul de implementare a proiectului „Activități USAID LEADER” în Moldova, în perioada de 08.2018 – 04.2019.

Perioada de implementare

Perioada de implementare: până la 15 noiembrie 2019.
Durata de implementare a activităților nu poate depăși 6 luni.
Un GAL poate depune doar o singură aplicație.

Aplicația poate fi expediată prin e-mail la adresa [email protected] mai târziu de 25 aprilie 2019, ora 09:00, și va include:

  • formularul cererii de aplicare semnată de către Președintele GAL și Organul Responsabil (în format doc și în formă scanată) conform Anexei 1 – Modelul formularului de cerere. În cazul în care Organul
    Responsabil este în proces de constituire, este suficientă semnătura Președintelui GAL.
  • bugetul pentru implementarea activităților GAL-ului în anul 2019 conform Anexei 2 – Modelul bugetului;
  • Acordul de Parteneriat Teritorial al GAL-ului semnat;
  • procesul verbal de selectare și aprobare a Organului Responsabil al GAL;
  • Planul Strategic de Acțiune pentru dezvoltarea teritoriului GAL;
  • procesul verbal de aprobare al Planului Strategic de Acțiune;
  • procesul verbal al ședinței Consiliului GAL la care s-a aprobat participarea la apelul de propuneri în cadrul proiectului „Activități USAID LEADER” și au fost selectate prioritățile spre finanțare în anul 2019.

Termenul de depunere a aplicațiilor

Termenul de depunere a aplicațiilor prin e-mail la adresa: [email protected] este 25 aprilie 2019, ora 09:00.

DOCUMENTATIE

Website-ul programului

Anexe si evaluare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.