APIA: Fermieri notificati in scris: ”Riscati sa PIERDETI SUBVENTIA!”

agricultura-300x225.jpg

Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura a trimis producatorilor agricoli avertizari scrise in care a atras atentia acestora ca risca sa piarda subventia pentru Campania 2017 sau sa fie penalizati de catre inspectorii care efectueaza controalele in ferme daca incalca normele de ecoconditionalitate (GAEC 6.2), conform carora este interzisa arderea miristilor si a resturilor vegetale pe terenul arabil, precum si a vegetatiei pajistilor permanente.

Pe langa informarile din media agricola, APIA a vrut sa se convinga ca toti fermierii care utilizeaza teren arabil (inclusiv pajisti temporare) sunt la curent cu conditia care le interzice sa arda miristile si/sau resturile vegetale rezultate dupa recoltarea culturilor (paie de cereale paioase, vreji de plante proteice sau de cartof, coceni de porumb, tulpini de floarea soarelui, rapita), inclusiv miristile sau iarba ramasa dupa cosirea pajistilor temporare, precum si vegetatia pajistilor permanente. Agricultorii care utilizeaza pajisti permanente nu trebuie sa arda vegetatia, inclusiv iarba ramasa dupa cositul pajistilor.

Producatorii agricoli au primit prin posta astfel de informari iar unele centrele APIA au ales varianta mai ”ieftina” si au transmis doar spre Primarii notificarea. Edilii au astfel obligatia ca odata primita adresa de la APIA sa o afiseze la loc vizibil spre informarea producatorilor agricoli.

Sursa: Agrointel.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.