APIA: Fermierii nu vor primi niciun ban daca nu depun cererile unice de plata a subventiilor pana la 27 iunie

cerere.jpg

Fermierii care vor intarzia peste noul termen de depunere a cererilor unice de plata a subventiilor pe anul 2016 nu vor mai primi niciun ban pentru aceasta campanie, a avertizat Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA).

Noul termen pana la care APIA mai primeste cereri 2016 este 27 iunie 2016 – ceea ce reprezinta o prelugire fata de termenul initial, de 10 iunie.

Avind in vedere modificarea prevederilor regulamentare, precum si cele ale O.U.G. 3/2015, cererile unice de plata pot fi depuse fara penalizari de intarziere pana la data de 31 mai 2016. Dupa aceasta data se pot depune cereri unice de plata cu o reducere de 1% pentru fiecare zi lucratoare. Solicitarile depuse dupa data de 27 iunie 2016 nu mai sunt admise, iar fermierului nu i se acorda niciun fel de plata sau de sprijin”, – precizeaza APIA, in privinta Campaniei de primire a cererilor unice de plata 2016.

In campania 2016, fermierii au depus 804.090 cereri, pentru o suprafata totala de 6.902.351 hectare, pana acum, potrivit datelor APIA.

Cererile unice de plata se depun la centrele judetene sau locale ale APIA.

La centrele judetene sunt programati fermierii care solicita o suprafata mai mare de 50 de hectare teren agricol si la centrele locale fermierii care solicita o suprafata mai mica sau egala cu 50 de hectare teren agricol.

In Campania 2016, fermierii depun o singura cerere, chiar daca detin suprafete de teren in diferite localitati sau judete.

Este important ca fermierii sa se prezinte la data si ora la care sunt programati la APIA, pentru a putea utiliza eficient timpul alocat – subliniaza APIA.

Sursa: APIA

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.