APIA incepe platile pentru subventia la motorina aferenta ultimului trimestru al anului trecut

agricultura_0345874839_41451900.jpg

Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) informeaza ca a inceput marti sa efectueze platile pentru cantitatea de motorina utilizata in agricultura pentru trimestrul IV 2016, in suma totala de 78,15 milioane lei, urmand ca 8.836 beneficiari sa isi primeasca banii in cont pana la sfarsitul saptamanii, se arata intr-un comunicat.

”De asemenea, anuntam potentialii beneficiari ca, pana la data de 02.05.2017 inclusiv, se depun cererile de plata a ajutorului pentru cantitatile de motorina achizitionate si utilizate in agricultura, aferente perioadei 01 ianuarie – 31 martie 2017”, mai spun oficialii APIA in comunicat.

Beneficiarii pentru care a fost emis acordul prealabil de finantare pentru anul 2017 depun cererile de solicitare a ajutorului de stat insotite de o situatie centralizatoare privind cantitatile de motorina achizitionate si utilizate in trimestrul respectiv, precum si documentele prevazute de Ordinul MADR nr. 1727/2015 pentru aprobarea Procedurilor specifice de implementare si control, precum si a formularisticii necesare aplicarii schemei de ajutor de stat pentru reducerea accizei la motorina utilizata in agricultura.

In perioada 2017 – 2020, diferenta dintre rata accizei standard si rata accizei reduse se acorda ca ajutor de stat sub forma de rambursare. Valoarea accizei pentru anul 2017 este de 1,4185 lei/litru.

Pentru sectorul vegetal, cererile de plata se depun insotite de urmatoarele documente: situatia centralizatoare a cantitatilor de motorina achizitionate si utilizate la lucrari mecanizate, aferente perioadei pentru care solicita acordarea ajutorul de stat prin rambursare, intocmita conform modelului prevazut in anexa nr. 9 din ordin; documente care dovedesc cantitatea de ciuperci produsa, dupa caz; copie a facturilor fiscale de cumparare a motorinei emise de vanzator pe numele solicitantilor; copie a documentelor de identitate si/sau a documentelor de inregistrare, in cazul in care au intervenit modificari fata de cererea de acord prealabil pentru finantare.

Continuarea articolului: economica.net

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.