APIA: Peste 25% din cifrele de afaceri a companiilor agricole din Romania provin din subventiile de la stat

grupuri-producatori.jpg

grupuri-producatoriIn anul 2014, statul a oferit prin subventii, peste 16 milioane de lei companiilor agricole, la aceasta suma adaugandu-se si contributia Uniunii Europene, suma totala ajungand la 127,1 milioane de lei

Un raport facut pe subventiile oferite in anul 2013, a relevat faptul ca cele care depinde cel mai mult de subventionarea de la stat sunt companiile cu capital strain. Astfel de exemple sunt companiile Cross Wind SRL, companie deţinută de grupul danez Ingleby Emiliana West Rom, companie deţinută de investitorul italian Martini Luciano. In 2013, ambele companii au inregistrat peste 25% din cifra neta de afaceri din subventiile de la stat. 

In ceea ce priceste companiile cu capital romanesc, in topul clasamentului se afla compania Agricost SRL, care, in 2013, a primit de la APIA peste 43,2 milioane de lei, adica aproximativ 13,6% din cifra de afaceri neta. 

Cel mai putin au contat subventiile pentru Interagro SA. Compania a incasat subventii pe suprafata in valoare de 11,7 milioane de lei, reprezentand 0,53% din cifra de afaceri. 

In fiecare an, valoarea platii SAPS se acorda pentru teren arabil , pasunilor si terenurilor cu culturi permanente. La aceasta se adauga alte sume reprezentand plati nationale directe complementare, in cazul in care pe terenul respectiv este cultivat.

Mai multe detalii: www.economica.net

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.