APIA: Ultimele zile de inregistrare a cererilor de plata pentru crescatorii de porcine

porci1.jpg

porciAgentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (A.P.I.A.) aminteste ca pana la 30 august 2013, inclusiv, se depun Cererile de plata pentru Masura 215 – pachet a) – plati privind bunastarea animalelor – porcine.

Pot depune cereri de plata beneficiarii care au depus cereri de ajutor in conformitate cu prevederile OMADR nr. 149/2012.

Cererea de plata poate fi completata pe format de hartie sau online de catre beneficiar, individual prin accesarea site-ului www.apia.org.ro.

Dupa completarea online, cererea se tipareste si, la fel ca si cererea completata pe format de hartie, se depune la Centrul Judetean al Agentiei de Plati si Interventie pentru Agricultura, respectiv al municipiului Bucuresti, pe a carui raza teritoriala se afla sediul social sau pe raza teritoriala unde are capacitatea de productie cea mai mare.

Eventualele greseli care se fac la completare se corecteaza de catre beneficiar prin taiere cu o linie orizontala, iar informatia corecta va fi inscrisa alaturi, confirmand corectia efectuata prin semnarea si datarea acesteia de catre beneficiar.

Dovada depunerii cererii de plata o reprezinta bonul de mana care contine urmatoarele date: centrul judetean, numarul cererii din registrul special, data si ora inregistrarii, numele lizibil si semnatura functionarului APIA care a primit cererea.

Cererilor de ajutor vor fi insotite, obligatoriu, de urmatoarele documente:

 1. copie CUI / CIF, dupa caz;
 2. copie buletin/carte de identitate a titularului/administratorului/reprezentantului legal/imputernicitului;
 3. copie autorizatie sanitar-veterinara/copie inregistrare sanitar-veterinara pentru exploatatiile comerciale tip A, dupa caz sau
 4. copii autorizatii sanitar-veterinare/copii inregistrari sanitar-veterinare pentru exploatatiile comerciale tip A, dupa caz pentru mai multe exploatatii cu cod ANSVSA;
 5. copia schitei adapostului/adaposturilor pentru fiecare cod ANSVSA (din care sa reiasa suprafata libera de pardoseala a spatiilor de cazare si suprafata utila pe boxa/ compartiment pentru fiecare hala);
 6. programul de iluminat: vara/ iarna (in functie de data schimbarii orei) care sa contina intervalul orar pe perioade, in functie de tehnologia de crestere si categoria de porcine, dupa caz;
 7. graficul de livrare estimat anual;
 8. graficul de populare estimat anual;
 9. copia declaratiei pe suprafata, daca este cazul;
 10. imputernicire si copii acte de identificare imputernicit, daca este cazul;
 11. document coordonate bancare;
 12. alte documente justificative, daca este cazul.

In cadrul angajamentelor incheiate, beneficiarii trebuie sa respecte standardele de eco-conditionalitate (SMR) aplicabile terenurilor agricole apartinand fermei si activitatilor agricole desfasurate la nivelul fermei.

In cadrul acestei masuri este exclus sprijinul pentru investitii.

Sursa: APIA

Doriti sa obtineti subventii sau ajutoare de stat pentru agricultura?

Simtiti ca nu mai faceti fata birocratiei si ca aveti nevoie
de ajutor?

Cereti ajutorul expertului Finantare.ro, Antoniu Poienaru!

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.