Vicepresedintele CE: Vom aloca fonduri pentru sprijinirea agricultorilor

ecological-culture.jpg

decontare-platiComisia Europeana a stabilit ca va veni in sprijinul agricultorilor europeni, alocand fonduri in valoare totala de 500 de milioane de euro.

Acest pachet va permite folosirea a 500 de milioane de euro, din fondurile UE, in beneficiul imediat al agricultorilor. El reprezinta un raspuns robust si ferm care demonstreaza hotararea Comisiei de a-si asuma raspunderea in fata agricultorilor si ca este pregatita sa-i sprijine cu mijloace adecvate. Acest lucru este deosebit de important, avand in vedere alte solicitari bugetare concurente“, a declarat Jyrki Katainen, vicepresedintele CE.

Fondurile se acorda pentru:

  • depasirea dificultatilor cu care se confrunta agricultorii in ceea ce priveste fluxul de numerar;
  • echilibrarea pietelor;
  • imbunatatirea functionarii lantului de aprovizionare.

Statele membre vor primi astfel pachete financiare de sprijinire a sectorului produselor lactate. Se doreste ca fondurile sa fie distribuite intr-un mod echitabil, tintit si eficient, acordand o atentie deosebita statelor membre si fermierilor care au fost cei mai afectati de evolutiile pietei. Dorinta Comisiei este de a oferi libertate maxima statelor membre, astfel incat acestea sa poata tine seama de situatiile specifice cu care se confrunta.

Decizia trebuie privita in contextul sprijinului considerabil furnizat deja sectorului agricol ca raspuns la impactul embargoului rusesc, precum si al ajutorului pe care UE il ofera in fiecare an agricultorilor si comunitatilor rurale – in valoare de peste 50 de miliarde de euro.

Sursa: Comisia Europeana

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.