Aplicatia AgriSo te ajuta sa iti completezi cererea unica pentru subventia de la APIA

agriso.png

Cu aplicatia AgriSo, orice fermier poate, cu precizie de cativa centimetri, sa vada pozitionarea exacta a tuturor terenurilor pe care le are in exploatare. Aplicatia permite inclusiv o vizualizare istorica a evolutiei patrimoniului de terenuri al fermei. Astfel, intr-o forma grafica, se poate vedea cum fata de anii precedenti s-au comasat sau dispersat suprafetele agricole pe care fermierul le are in exploatare. Termenul limita de depunere de catre fermieri a declaratiilor la APIA nu mai trebuie sa reprezinte un motiv de stres si emotii, deoarece cu AgriSo  – www.agriso.ro nu mai sunt necesare nici drumuri repetate nici alte activitati generatoare de pierdere de timp, conform lui Stefan Stanescu: ”Cu acest soft agricol tinem foarte usor evidenta solelor. Avem istoricul din ultimii 5 ani, pe ce tipuri de culturi au avut fermierii in acest interval si de aici incolo ei pot sa le modifice in cadrul aplicatiei. Pentru APIA ii ajuta foarte mult pe fermieri, pentru ca vor vedea in timp real ce sole lucreaza si cum le lucreaza si in cazul in care au avut anumite probleme de declaratii din anii anteriori, vor putea sa-si faca corectura, pentru ca totu-i in timp real. Solele noastre sunt compatibile cu APIA si fermierii pot sa le exporte de la noi din aplicatie si le incarca acolo automat. In felul asta fermierii au siguranta ca ceea ce lucreaza in camp, aia si declara, pentru ca de foarte multe ori, cand se fac supradeclarari, e tendinta sa modifice dintr-o parte in alta anumite sole, numai ca sa iasa suprafata dintr-un bloc fizic”.

Inginerul Dan Zaviceanu de la Agromec ViSina, judetul Olt, exemplifica intr-un interviu TV Si alte utilizari ale acestei caracteristici a AgriSo, care uSureaza munca fermierului: ”Azi m-a sunat un baiat pe tractor sa ma intrebe daca el este pozitionat exact Si daca sola in care el lucreaza a fost vreun pic modificata de vecini. Mai ales toamna, cand tot campul e arat, automat ca tractoriStii sunt dezorientati, chiar daca ei cunosc solele. Si atunci ma suna Si ma intreaba: «Uitati-va dvs va rog daca sunt pe pozitie». Daca terenul nu a fost suprapus de vecini, de exemplu. Sau, ganditi-va ce confuz este sa lucrezi iarna. Te duci la fertilizat Si totu-i alb. Exista, dar e o varianta foarte scumpa, de a pune GPS pe utilaje, oferita de marii producatori de tractoare, dar costa 2.000-3.000 euro per GPS, care doar imi recunoaSte o sola Si in rest nimic”.

Rotatia culturilor – un istoric ”stocat” de AGRISO

In ultima perioada echipa de programatori coordonata de IT-istul Mihai Stanescu a mai gandit o utilizare a aplicatiei AgriSo pentru asolamente. Asta deoarecere softul salveaza istoricul culturilor fermierului din fiecare an. Practic fiecare cultura primeste un cod de culoare (ex: floarea-soarelui – portocaliu, graul- galben, rapita- verde, porumbul – rosu, orz- albastru, mazarea de boabe- mov, lucerna- bleu ciel, terenul necultivat- negru).Si solele cultivate cu o anumita specie sunt delimitate de o linie de contur in aceeasi nuanta cu codul culoare al respectivei specii de planta de cultura. Asta inseamna ca dintr-o simpla aruncatura de ochi, fermierul stie cum ii sunt fragmentate culturile in cadrul fermei. Privind istoric, fermierul poate vedea foarte limpede care a fost asolamentul urmat. Aceasta reprezentare grafica in format ”user-friendly”, ori mai degraba ”farmer-friendly” a istoricului culturilor de pe solele fermei, permite o programare fara pic de efort a asolamentelor pe viitor.

Importanta acestei optiuni disponibila in cadrul aplicatiei AgriSo, e subliniata de Stefan Stanescu: ”Fie si numai un istoric in care fermierul are sansa sa verifice ce inputuri a aplicat si ce culturi a avut acum 3 ani de zile, este extrem de valoros. Chiar daca fermierii au asemenea date din trecut, le va fi foarte greu sa gaseasca ceea ce cauta. Asa, prin achizitia AGRISO, la doar doua click-uri distanta, clientii noStri pot sa vada tot ce cultivat in oricare din ultimii 5 ani de zile”.

In privinta investitiei facute pentru implementarea AgriSo in ferma, cei doi veri dau asigurari ca banii se recupereaza in primul an. ”Costurile sunt foarte mici. Sunt in general de circa 10 euro pe fiecare utilaj monitorizat si este apoi un cost de abonament lunar. Noi practic lasam in custodie fermierului echipamentului. Se adauga costul aplicatiei in sine – care se plateste o singura data, undeva la cateva mii de euro, in functie de dimensiunea fermei si de cate conturi se creaza. Toate actualizarile la sistem sunt apoi gratuite intrucat noi vom veni mereu cu imbunatatiri pentru ca problemele ce pot aparea iSi vor gasi imediat solutie Si in soft”, vorbeste Stefan Stanescu despre investitia in softul romanesc pentru fermieri.

Aplicatia AgriSo are 4 mari caracteristici:
1. vizualizare terenuri (granite, suprapuneri cu vecinii, suprapuneri de lucrari, goluri de lucrari, variatia calitatii solului in zone diferite pe aceeaSi sola)
2. monitorizare utilaje (pozitia exacta in fiecare moment, viteza de deplasare instant, consumul instant, consumurile pe fiecare utilaj pentru o anumita lucrare agricola, suprafata zilnica lucrata, timpii de stationare Si de oprire, etc)
3. monitorizare inputuri (realizarea unor baze de date cu costul pe fiecare sola, sau pe fiecare tip de input, pentru optimizarea cheltuielilor in cadrul fermei)
4. acces facil Si interfata prietenoasa. Conectarea Si vizualizarea informatiilor din aplicatie poate fi urmarita pe toate dispozitivele inteligente – desktop, laptop, tableta, telefon mobil.

Sursa: agrointel.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top