Colegiul Economic Partenie Cosma din Oradea primeste premiul Scoala Antreprenoriala 2016

scoala.jpg

17 scoli din 17 tari din Europa au castigat premiul Scoala Antreprenoriala 2016, o recunoastere nationala si europeana a celor mai bune scoli ce promoveaza educatia antreprenoriala.

Pentru cea de a doua editie a premiilor Scoala antreprenoriala, 17 scoli antreprenoriale din intreaga Europa au fost selectate la nivel national pentru viziunea lor antreprenoriala si punerea in aplicare remarcabila a programelor de educatie antreprenoriala. Criteriile de selectie includ strategia pentru educatia antreprenoriala, alocari specifice de resurse, sesiuni de formare pentru profesori si implicarea comunitatii locale si a sectorului de afaceri.

Ceremonia de premiere a avut loc pe data de 22 septembrie, la Riga, in prezenta mai multor reprezentanti ai ministerelor educatiei. Profesori si directori din cele 17 scoli din Belgia, Cehia, Danemarca, Estonia, Finlanda, Germania, Italia, Letonia, Lituania, Malta, Portugalia, Romania, Rusia, Slovacia, Spania, Turcia si Marea Britanie au fost prezenti pentru a primi recunoasterea europeana.

In timp ce piata fortei de munca are nevoie de mai multe competente antreprenoriale, mai putin de 20% dintre elevi au avut o experienta de antreprenoriat pana in momentul in care termina scoala. Livrarea setului protrivit de comteptente pentru locurile de munca de maine necesita o concentrare mai puternica asupra formarii profesorilor si a metodelor de predare antreprenoriale.

“Sprijinul si participarea de la atat de multe ministere nationale de educatie este un mare pas inainte. Aceasta este ceea ce Parlamentul European a solicitat in scopul de a promova o cultura antreprenoriala in randul tinerilor; de asemenea, este exact genul de incurajare pe care comunitatea de afaceri si alte parti interesate au nevoie pentru a continua sa se extinda activitatea cu scoli “, a declarat Caroline Jenner, CEO al JA Europa.

Prin recunoasterea eforturilor antreprenoriale realizate de scoli, Premiile Scoala Antreprenoriala contribuie la obiectivele Agendei pentru noi competente pentru Europa, lansata in iunie 2016, concentrandu-se in special asupra educatiei de calitate, sesiuni de formare pentru profesori si abilitati antreprenoriale. “Suntem incantati sa sprijinim aceasta initiativa, care recunoaste beneficiile de a lucra in colaborare: care permite elevilor sa invete unii cu altii in moduri noi, sprijinirea profesorilor de a impartasi si de a dezvolta practica lor in discipline, precum si incurajarea scolilor sa fie inovatoare in modul de realizare al parteneriatelor.” a confirmat Sophie Beernaerts, Head of Unit “Schools and Educators; multilingualism” la Comisia Europeana.

Scoala Antreprenoriala a Anului

Scoala antreprenoriala este o initiativa de educatie antreprenoriala la nivel european, initiata de JA Europe, finantata partial de Comisia Europeana si sustinuta de companiile Accenture, Clifford Chance, HP, Intel si Virke. Aflati mai multe pe www.tesguide.eu si www.theentrepreneurialschool.eu.

Scoala Antreprenoriala a Anului 2016 – Prezentarea scolilor castigatoare
1.    BELGIA     Mater Salvatorisinstituut Kapellen, Kapellen
2.    CEHIA    Karlínská obchodní akademie a VOŠE, Prague
3.    DANEMARCA    Lyngby Gymnasium, Lyngby
4.    ESTONIA    Kiviõli 1. Secondary School, Ida-Virumaa
5.    FINLANDA     Ulvilan lukio, Ulvila
6.    GERMANIA    Pauline-Thoma-Schule, Kolbermoor
7.    ITALIA    IIS Pacinotti-Archimede school, Rome
8.    LETONIA    Jelgava Spīdola Gymnasium, Jelgava
9.    LITUANIA    Kaunas “Saules” gymnasium, Kaunas
10.  MALTA     Kirkop Secondary School, Kirkop
11.  MAREA BRITANIE    Highcrest Academy, High Wycombe
12.  PORTUGALIA    Agrupamento de Escolas de Alvalade, Lisbon
13.  ROMANIA    Colegiul Economic Partenie Cosma, Oradea
14.  RUSSIA    Multidisciplinary Lyceum 1799, Moscow
15.  SLOVACIA    Gymnázium, Poštová 9, Košice
16.  SPANIA    Bell-lloc School, Girona
17.  TURCIA    Robert College, Istanbul

Sursa: Stiriong

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.