Aplicatia Start-up Nation s-a inchis: Cate dosare au fost depuse

bani-1.jpg

Aplicatia electronica pentru depunerea planurilor de afaceri la programul Start-up Nation s-a inchis, vineri, la ora 20.00, asa cum era prevazut de la inceput. Firmele mici si mijlocii infiintate dupa data de 30 ianuarie 2017 pot obtine ajutoare nerambursabile de la stat de pana la 200.000 de lei in program.

In cele 30 de zile ale sesiunii au fost depuse 19.296 dosare, potrivit datelor care apar in sistem, insa printre acestea sunt si dosare nule (care pot fi completate cu date fictive sau de catre aplicanti care nu se incadreaza in program). Daca toate ar solicita suma maxima nerambsabila, de 200.000 de lei, bugetul acoperit ar fi de peste 3,85 miliarde lei, cu mult peste bugetul alocat in editia 207 a programului Sart-up Nation, de 1,7 miliarde de lei (din care 500 de milioane de lei credite bugetare pentru acoperirea din fonduri europene si 1,2 miliarde de lei, credite de angajament, care necesita rectificare bugetara pentru a fi puse in buget efectiv).

Aplicantii au depus doare pana in ultimul moment, ultimele 3 figurand inscrise la ora 20.00.

Punctajul minim pentru a fi acceptat de principiu in vederea verificarii administrative şi a eligibilitatii este de 50 de puncte din maxim 100 de puncte posibile. Solicitantii care inregistreaza o societate de 2 ori in cadrul aceleiasi sesiuni de inscriere primesc scrisoare de respingere pentru ambele inregistrari.

Ministrul pentru Mediul de Afaceri, Ilan Laufer, a precizat vineri ca perioada de evaluare dureaza intre 30 si 45 de zile. ”Este un volum mare de lucru. O sa fac tot ceea ce tine de mine sa fie semnate toate contractele de finantare pana pe data de 27 septembrie 2017”.

Mai multe detalii aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.