Start-up Nation, un program care te-ar putea scoate pentru totdeauna din antreprenoriat?

212341_articol.jpg

Incertitudinile din jurul programului Start-Up Nation si felul in care a fost elaborat naste o serie de reactii negative in randul oamenilor care activeaza de ani buni in lumea business-ului.

Mirabela Miron, fondatoarea Avisso, un grup de firme de consultanta din Iasi cu 10 ani vechime pe piata si un portofoliu de peste 500 de firme, a tras un semnal de alarma in ceea ce priveste acest program. Conditiile prea usoare care au fost impuse in elaborarea proiectelor pentru a primi finantare au impins mai multi doritori sa aplice, fara a fi constienti de riscurile la care se expun si fara a realiza ce inseamna cu adevarat sustinerea unui business. Mirabela Miron spune ca a refuzat sa colaboreze cu persoanele care s-au aflat in asemenea situatii.

“Au lasat foarte usoare conditiile de inscriere si asta inseamna neimplicare din partea beneficiarului. In momentul in care nu a fost impusa o cota de cofinantare fie si de 10% , m-am trezit cu oameni care au venit si au zis << Da-mi o idee de afacere! Vreau sa aplic pe Start-up Nation!>>. Am refuzat genul acesta de persoane, pentru ca mi se pare foarte riscant. Nu stiu sa gestioneze un business! Nu stiu ce presupune a avea unul sau doi angajati, riscurile la care se supun daca firma nu merge. Se se vor trezi peste un an ca trebuie sa dea banii inapoi si ca nici nu au facut nimic!” a adaugat Mirabela Miron.

Reprezentanta Avisso a specificat ca genul acesta de finantari ar trebui stabilite in urma consultarilor cu antreprenorii locali care au experienta si stiu ce inseamna implementarea de fonduri. Lipsa unei analize in urma lansarii unui program ca Start-up Nation poate duce la situatii cu adevarat nefericite, in care tineri cu potential antreprenorial ridicat sa fie implicati intr-un program elaborat defectuos care ar putea sa ii descurajeze si sa le ruineze cariera in business.

Mai multe detalii aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.