Aproape 100.000 Euro de la stat, în programul Microindustrializare, pentru făbricuțe private

bani-ue.jpg

Mici fabrici și ateliere private din România vor putea obține și anul acesta fonduri nerambursabile de maximum 450.000 de lei (aproape 100.000 euro) fiecare, pentru investiții, în cadrul programului Microindustrializare 2019, însă bugetul disponibil va fi mult mai mic decât în 2018, conform procedurii de implementare a schemei de finanțare, propuse marți de Ministerul pentru Mediul de Afaceri.

Bugetul alocat schemei de minimis pentru anul bugetar 2019 este de 22.678.000 lei, în cadrul Programului Microindustrializare, bani care vor ajunge pentru circa 50 de beneficiari, la valoarea maximă a ajutorului de la stat. Alocarea este mult redusă față de ce din anul 2018, de 74 milioane de lei pentru acest program, pentru care au aplicat circa 600 de firme mici și mijlocii (IMM) la vremea respectivă.

Conform procedurii propuse, în Programul Comerț 2019 firmele beneficiare vor putea obșine ajutoare financiare nerambursabile de maximum 450.000 de lei fiecare, cu o intensitate de 90%. Aceasta înseamnă că beneficiarii vor trebui să plătească ei cel puțin 10% din cheltuielile eligibile și TVA.

Vor putea beneficia de banii de la stat firmele care se încadrează în categoria:

  • întreprinderilor mici sau mijlocii într-una din regiunile de dezvoltare Nord-Est, Sud-Est, Sud Muntenia, Sud-Vest Oltenia, Vest, Nord-Vest, Centru.

microîntreprinderilor, întreprinderilor mici sau întreprinderilor mijlocii în regiunea de dezvoltare Bucureşti-Ilfov. Microîntreprinderile sunt eligibile numai dacă au atât sediul social, cât și toate punctele de lucru, inclusiv locația implementării proiectului în regiunea de dezvoltare București –Ilfov.

Mai multe detalii aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.