Romania acorda Republicii Moldova 50 de milioane de euro reprezentand a doua transa de imprumut

euro.jpg

Romania va acorda Republicii Moldova 50 de milioane de euro reprezentand o a doua transa de imprumut, dupa ce a acordat prima transa de 60 milioane de euro in data de 24 august 2016. Imprumutul se realizeaza in baza „Acordului privind asistenta financiara rambursabila dintre Romania si Republica Moldova” ratificat prin Legea nr. 91/2016, se arata intr-un comunicat al Ministerului Finantelor.

In luna ianuarie 2017, Ministerul Finantelor din Republica Moldova a transmis Ministerului Finantelor Publice din Romania o scrisoare oficiala prin care solicita modificarea datei de eliberare a celei de-a doua transe de 50 milioane de euro din 31 martie 2016 in data de 27 februarie 2017.

Sursa: Mediafax

2 thoughts on “Romania acorda Republicii Moldova 50 de milioane de euro reprezentand a doua transa de imprumut”

  1. Mihai Melnic spune:

    Romania finanteaza regimul mafiot antiromanesc de la Chisinau.
    In Republica Moldova locuesc sute de mii de cetateni ai Romaniei, de care guvernantii, Plahatniuc, Candu si Filip, ajutati de Dodon, isi bat joc cum pot. Acesti farisei de la Chisinau ne batjocoresc limba romana, cultura si istoria noastra. Guvernantii actuali de la Chisinau le refuza dreptul moldovenilor de a fi parte a Natiunii romane. Au declarat deschis si obraznic, ca v-or baga cu deasila moldovenii intr-o noua Natiune, Natiunea Civica Polietnica. Exista un mare risc ca banii alocati de Romania noastra sa fie folositi in finantarea separatismului din Gagauzia. Si mai mult, guvernantii de la Chisinau, innebuniti de ura fata de noi, romanii, i-au fabricat romanului Dorin Chirtoaca dosare si pe banii poporului roman si Romaniei, v-or organiza un referendum de demitere a romanului, Dorin Chirtoaca. Justia, Procuratura si Politia, transformate de regimul mafiot antoromanesc de la Chisinau in instrumente de lupta cu Opozitia si intelectualii romani din Chisinau. Ba mai mult, prin intermediul filialei Gazpromului Rusesc de la Chisinau, guvernantii de la Chisinau cu banii primiti de la fratele nostru, poporul roman, v-or finanta regimul criminal de la Tiraspol si contingentul Armatei ruse de acolo. Pina astazi,dupa jumatate de an de cind guvernarea a primit autobusele din Romania pentru transportarea elevilor stau si ruginesc. Declaratia lui Pavel Filip, prim-ministru de la Chisinau precum ca ,,Banii din împrumut vor fi utilizați pentru finanțarea reformelor pe care ni le-am propus pentru îmbunătățirea vieții cetățenilor.,, sunt vorbe goale si un paravan, dupa care banii fratelui nostru, poporul roman, pot fi furati de guvernantii de la Chisinau.
    Romania are dreptul, prin intemermediul cetatenilor romani din Republica Moldova, sa monitorizeze folosira banilor si destinatia concreta a lor. De ce nu o face?!

  2. tudor spune:

    ipocritii!!!!!!!! Firmele romanesti care au castigat finantarea pe minimisul din 2014 si au fost repartizate pe 2015 nu mai primesc banii. Sunt ipocriti!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.