Aproape 25 de milioane de euro disponibile pentru infrastructura educationala din Sud Muntenia

ADR_Sud_Muntenia.jpg

ADR_Sud_MunteniaLa nivelul regiunii de dezvoltare Sud Muntenia au fost depuse 67 de proiecte pentru dezvoltarea infrastructurii de invatamant in cadrul Programului Operational Regional 2007 – 2013 – al doilea apel de proiecte.

Cererile de finantare au fost depuse in cadrul Axei prioritare 3, DMI 3.4Reabilitarea, modernizarea, dezvoltarea si echiparea infrastructurii educationale preuniversitare, universitare si a infrastructurii pentru formare profesionala continua“, in perioada 12 martie – 5 mai 2014, pentru a primi asistenta nerambursabila pentru finalizarea investitiilor care, in prezent, stagneaza din lipsa de fonduri.

Sesiunea de depunere de proiecte s-a adresat solicitantilor, care, in calitate de autoritate contractanta, au incheiat contracte de lucrari in temeiul prevederilor OUG nr. 34/ 2006, cu modificarile si completarile ulterioare, pentru activitatea ce va face obiectul cererii de finantare depuse in cadrul acestui apel de proiecte.

La sediul Agentiei pentru Dezvoltare Regionala Sud Muntenia, proiectele ce vizeaza imbunatatirea infrastructurii educationale au fost depuse astfel: 9 cereri de finantare din judetul Arges, 18 cereri din Calarasi, sase din Dambovita, sapte din Giurgiu, 14 din judetul Ialomita, noua cereri de finantare din Prahova si patru cereri din Teleorman.

In prezent, cele 67 de proiecte depuse se afla in etapa de verificare a concordantei cererii de finantare, ce se realizeaza in doua etape: verificarea administrativa a dosarului de achizitie publica pentru atribuirea contractului de lucrari (etapa eliminatorie); verificarea conformitatii administrative si a eligibilitatii cererii de finantare, precum si conformitatii documentatiei tehnico-economice.

Acest apel de proiecte a fost lansat in urma realocarii de fonduri in cadrul programului Regio, conform Deciziei Comisiei C(2013)/9772 finale din 19.12.2013. Pentru regiunea de dezvoltare Sud Muntenia, alocarea financiara nerambursabila din fonduri FEDR aferenta acestui apel de proiecte este de 24,62 milioane de euro.

Sursa: ADR Sud Muntenia

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.