Asociația Muze, după întâlnirea cu vicepremierul Turcan: S-a prelungit perioada de acordare a indemnizatiilor pentru artisti pana in iunie 2021

untold-2017.jpg

Asociația Muze anunță, după o întâlnire la guvern cu vicepremierul Raluca Turcan, că în urma discuțiilor s-a prelungit perioada de acordare a indemnizatiilor pentru artisti pana in iunie 2021 și că S-a stabilit regandirea schemei de ajutor de stat pentru granturile de 100 milioane de euro, pentru ca beneficiarul direct sa fie artiștii.

Aproape o sută de trupe și cântăreți i-au trimis, luni, premierului Ludovic Orban o scrisoare deschisă în care îi cer să includă artiștii în schema de ajutor de stat pentru sectorul cultural afectat de pandemie.

”Astazi a avut loc o Sedinta de Guvern, prezidata de doamna Vicepremier Raluca Turcan, sedinta privitoare la rectificarea schemei de ajutor de stat in valoare de 100 milioane de euro pentru sectorul cultural.

La sedinta au fost invitati 7 participanti din domeniul artelor, dintre care 2 reprezentati ai MUZE – Asociatia pentru Teatru, Film, Muzica si Dans, prin Razvan Ailenei – Presedinte si Elena Ghenoiu – Vicepresedinte. Sedinta s-a desfasurat ca urmare a eforturilor MUZE de a solicita regandirea schemei de ajutor de stat pentru sectorul cultural, dat fiind ca beneficiarii directi ai acestor granturi nu erau artistii, ci doar SRL-urile si ONG-urile care lucreaza cu artisti.

Va comunicam trei lucruri deosebit de importante, rezultate in urma Sedintei de Guvern de astazi, la care au participat si Razvan-Adrian Ailenei (Presedinte MUZE / Shatyr Tempesta) si Elena Ghenoiu (Vicepresedinte MUZE):
1. S-a prelungit perioada de acordare a indemnizatiilor pentru artisti pana in iunie 2021;
2. S-a stabilit regandirea schemei de ajutor de stat pentru granturile de 100 milioane de euro, tocmai ca beneficiarul direct sa fie ARTISTUL;
3. Am obtinut prelungirea termenului de inscriere in Registrul Sectorului… Detalii aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.