Au fost aprobati indicatorii tehnico-economici pentru modernizarea patinoarului artificial din Gheorgheni si pentru constructia salii polivalente din Pitesti

phpThumb_generated_thumbnailjpg-3.jpg

Indicatorii tehnico-economici pentru consolidarea, modernizarea, extinderea şi dotarea patinoarului artificial din municipiul Gheorgheni (jud. Harghita) au fost aprobaţi de Guvernul României, în şedinţa de astăzi.

Necesitatea reabilitării acestui obiectiv este dată, în principal, de importanţa continuării tradiţiei hocheiului în regiune, întrucât, încă din anul 1949, în Gheorgheni se practică hocheiul instituționalizat (190 de copii sunt jucători activi și în momentul de față).

Lucrările de modernizare au o valoare de 42.148.000 lei şi constau în:

  • schimbarea acoperişului
  • extinderea tribunei, a spaţiilor tehnice şi a anexelor
  • realizarea căilor de evacuare necesare şi a unei parcări
  • construirea unui corp nou pentru antrenamente/sală de forță/sală de gimnastică
  • construirea unui bazin de antrenament/recuperare.

Patinoarul artificial a fost construit în perioada 1977-1982, până în prezent nefiind realizate reparații capitale la clădire. În aceste condiţii, patinoarul nu mai corespunde standardelor internaționale şi nu permite organizarea unor competiții la acest nivel, ceea ce conduce la degradarea vieții sportive din zonă.

Tot în şedinţa de guvern de astăzi au fost aprobaţi şi indicatorii tehnico-economici pentru construcţia unei săli polivalente în municipiul Piteşti (jud. Argeş), în vederea găzduirii competițiilor din diverse discipline sportive, cu o capacitate de 4.900 locuri în tribune.

Astfel, se prevede concepția unui spațiu multifuncțional desfăşurat pe 4 nivele (parter+3 etaje) şi echipat pentru desfășurarea la cel mai înalt nivel competițional a jocurilor de volei, baschet, handbal, miniftbal, etc., dar și organizarea de evenimente sportive pentru tenis de câmp, tenis de masă, lupte, sporturi individuale etc. Adiacent funcțiunilor sportive, vor fi realizate zone de agrement, comerciale, pentru conferinţe, zone unde pot funcționa săli de fitness etc.

Terenul pe care se propune realizarea acestui obiectiv este situat pe strada Basarabia, nr. 35, iar valoarea investiţiei este de 99.459.000 lei.

Finanţarea ambelor obiective va fi asigurată de Compania Naţională de Investiţii – CNI (instituţie aflată sub autoritatea Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice).

Sursa: MDRAP

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.