Logo_SimpluS-a dat startul inscrierilor la School for Startups Romania 2012. Incepand cu anul 2012 programul se va extinde asupa intregii regiuni a Europei de Sud-Est, Timisoara devenind noua locatie pentru desfasurarea cursurilor, alaturi de Cluj si Bucuresti. Inscrierea in program pana la sfarsitul lunii septembrie acorda posibilitatea achitarii taxei de participare in rate si oportunitatea intalnirii cu unii din cei mai importanti investitori din Marea Britanie la sfarsitul programului.

2012 va fi genial, fiindca am inclus in tematica tot ceea ce am invatat anul acesta, vom invata si mai multe si vom fi sprijiniti de un service online, complet, pentru planificarea procesului afacerii. Sunt incantat deoarece in 2011 am descoperit cat de minunat este spiritul intreprinzatorilor romani si cat de multe oportunitati sunt in aceasta tara„, Doug Richard.

Celor 10.000 de startup-uri din Marea Britanie, participante la School for Startups UK, li s-au alaturat anul acesta prima serie de 170 de cursanti ai S4S Romania, pregatiti de Doug Richard si Marius Ghenea. Cu o experienta de peste 20 de ani in dezvoltarea si conducerea companiilor de tehnologie si software, Doug Richard a demonstrat ca antreprenoriatul poate si trebuie sa fie invatat, oferind participantilor adevarate lectii de afaceri si metode practice pentru atingerea reusitei in afaceri. S-au pus astfel bazele celei mai mari comunitati de antreprenori din Romania, iar in 2012, School for Startups isi propune sa devina cea mai mare comunitate de antreprenori din Europa de Sud-Est.

Pentru facilitarea networking-ului regional si datorita pozitiei de deschidere pe care o are fata de statele vecine, Timisoara a fost aleasa ca noua locatie pentru desfasurarea cursurilor, extinzand astfel numarul participantilor, in total pentru cele trei orase, la 700.

Faptul ca S4S este disponibil in 2012 la Bucuresti, Cluj si Timisoara, face acest program accesibil si pentru mai multi cursanti din tarile din regiune. Am avut deja, chiar din prima editie, participanti din Republica Moldova, iar in 2012 vom primi in program si cursanti din Serbia (avand in vedere proximitatea cu Timisoara), Ungaria (fie in Timisoara, fie in Cluj) si Bulgaria (la Bucuresti). Dezvoltarea acestei scoli antreprenoriale intr-un program important regional este benefica atat pentru cursanti, care vor putea impartasi experienta lor cu antreprenori din tarile vecine, cat si pentru Romania, care devine astfel un hub regional de dezvoltare antreprenoriala in sud-estul Europei„, Marius Ghenea.

Alaturi de Doug Richard si Marius Ghenea, in 2012, alti experti precum Andrew Davis si Dan Sordegren vor veni in Romania pentru a invata cursantii cum pot folosi on-line marketing-ul si Social Media pentru cresterea unei afaceri. Iar la sfarsitul programului participantii vor avea sansa ca planurile lor de afaceri sa fie puse in fata unor investitori din Marea Britanie si Europa, care vor veni special in Romania pentru a alege cele mai bune startup-uri in care sa investeasca.

Pentru a putea lua parte la program, nu trebuie decat sa parcurgi doua etape: sa completezi formularul de inregistrare pe care il gasesti pe site-ul oficial al programului www.schoolforstartups.ro, iar dupa ce acesta va fi analizat si vei avea raspunsul afirmativ, iti poti face inscrierea oficiala in program. Costul total al programului este de 5000 de euro, insa Fundatia Post-Privatizare a acceptat sa sustina fiecare cursant cu suma de 3600 de euro, astfel incat pretul final al programului este de 1400 de euro.

Ce vor primi participantii de aceasta suma?
– 2 traininguri intensive cu Doug Richard, fondatorul School For Startups UK (de doua, respectiv o zi intreaga),
– 1 training intensiv alaturi de cei mai buni traineri din Europa, adusi de Marius Ghenea si Fundatia Post-Privatizare,
– 1 training intensiv cu cei mai buni instructori din echipa School for Startups Marea Britanie, in care se va invata tot ce trebuie stiut despre operatiuni financiare, achizitii, parteneri, vanzari,
– Oportunitatea participantilor de a-si prezenta planul de afaceri in fata unor investitori straini, adusi special in Romania pentru School for Startups 2012,
– Acces liber la aplicatia LivePlan, pusa la dispozitie de Palo Alto Software, liderul mondial al dezvoltatorilor de software pentru afaceri,
– Mentorat online de doua ori pe luna din partea lui Doug Richard, pe toata durata programului,
– Acces liber la o serie de resurse online de specialitate (articole, eseuri, video, link-uri etc),
– Acces liber la o serie de video-uri „How to”, realizate special pentru a invata cursantii cum sa isi creasca afacerea in mod rapid.

Mai multe detalii despre inscriere si taxa de participare poti gasi pe site-ul oficial al programului www.schoolforstartups.ro.

Despre School for Startups si Doug Richard
School for Startups (S4S) este liderul furnizorilor britanici de training in domeniul afacerilor pentru antreprenori. Printr-o programa analitica extrem de concentrata, School for Startups ofera instruire specializata privind problemele fundamentale pe care antreprenorii trebuie sa le inteleaga pentru a avea succes. Din februarie 2011, School for Startups desfasoara si in Romania programul de educatie antreprenoriala, impreuna cu Fundatia Post-Privatizare, ce presupune un an de instruire, consiliere si indrumare a tinerilor antreprenori din intreaga tara. School for Startups (S4S) s-a nascut la initiativa lui Doug Richard, cunoscut ca „antreprenor in serie” si angel investor. In 2005, Doug a aparut in primele doua serii ale emisiunii televizate in Marea Britanie „Dragon’s Den” (concept similar Arenei Leilor), iar in 2010 a devenit primul american distins cu Queen’s Award pentru promovarea antreprenoriatului, primind totodata premiul de „Educatorul Anului in domeniul Antreprenoriatului” in Marea Britanie.

Despre Marius Ghenea
Marius Ghenea este cunoscut ca om de afaceri, business angel, antreprenor in serie si profesor de antreprenoriat. Din 2007, este invitat permanent al emisiunii TV „Arena Leilor”, dedicata investitiilor tip business angel si educarii publicului din Romania cu privire la dezvoltarea spiritului antreprenorial si al proiectelor de afaceri sustenabile. De asemenea, este presedinte al Asociatiei Romane a Magazinelor Online ARMO, Board Advisor pentru Venture Connect Forum, Board Member in Programul pentru Fundatii Comunitare si Expert Reviewer pentru European Venture Contest.

Despre Fundatia Post-Privatizare
Fundatia Post-Privatizare (FPP) este cea mai importanta fundatie pentru antreprenoriat din Romania. Creata in 1996 de Comisia Europeana, FPP este o institutie privata care  promoveaza educatia antreprenoriala si sustine initiativele destinate dezvoltarii sustenabile a mediului de afaceri romanesc – cu accent pe intreprinderile mici si mijlocii si start-up-uri – prin intermediul programelor sale de dezvoltare antreprenoriala, imbunatatire a mediului de afaceri si promovare a responsabilitatii sociale a intreprinderilor.

Informatii suplimentare se pot obtine de la:  
Fundatia Post-Privatizare              
Tel: 031.1000.719                   
Fax: 031.1000.720                   
Florina Tudor – Asistent Relatii Publice
Tel: 0745.258.250
Email: [email protected]
Web-site: www.schoolforstartups.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top