Autoritatea de Management POIM publica Nota privind pragul de supracontractare pentru proiectele finantate din apelul POIM /178/4/1

note-and-pen-1429039-m.jpg

Ministerul Fondurilor Europene, in calitate de Autoritate de Management pentru Programul Oprational Infrastructura Mare, aduce la cunostinta celor interesati ca a fost aprobata Nota privind pragul de supracontractare pentru proiectele care se incadreaza in actiunile de tip A “Elaborare planuri de management” din cadrul axei prioritare 4 ”Protectia mediului prin masuri de conservare a biodiversitatii, monitorizarea calitatii aerului si decontaminare a siturilor poluate istoric”, Obiectivul Strategic 4.1 “Cresterea gradului de protectie si conservare a biodiversitatii si refacerea ecosistemelor degradate”.

Este vorba despre finantarea proiectelor ce vizeaza elaborarea de planuri de management pentru arii naturale protejate, implementarea de masuri prevazute in planurile de management aprobate, precum si completarea nivelului de cunoastere a biodiversitatii si ecosistemelor.

Practic, a fost suplimentat bugetul limita de contractare in cadrul apelului POIM/178/4/1/Cresterea gradului de protectie si conservare a biodiversitatii si refacerea ecosistemelor degradate pana la pragul de 36,743 milioane euro.

Aceasta noua limita va permite aprobarea tuturor proiectelor depuse pentru tipul de actiuni A, fara a fi necesara constituirea unei liste de rezerva. In plus, majorarea limitei de supracontractare nu afecteaza nivelul de supracontractare global, prevazut in legislatie si nici atingerea obiectivelor celorlalte actiuni din cadrul OS 4.1.

Precizam ca majorarea limitei de supracontractare nu va duce la o majorare a bugetului de proiecte depuse, Autoritatea de Management rezervandu-si dreptul de a decide asupra aprobarii de noi proiecte pentru tipul de actiuni A peste limita comunicata, in functie de evolutia axei prioritare.

Sursa: fonduri-ue.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.