Autoritatile din Prahova vor sa atraga fonduri europene pentru modernizarea Maternitatii

bani_plic.jpg

maternitateSpitalul de Obstetrica-Ginecologie Ploiesti este inclus in doua proiecte, pentru care autoritatile prahovene spera sa obtina finantare nerambursabila de la Uniunea Europeana in cadrul actualei sesiuni de finantare, 2014-2020.

Consiliul Judetean Prahova a aprobat doua proiecte de hotarare, care vizeaza pregatirea obiectivelor de finantare de la Maternitate si atragerea fondurilor europene, avand in vedere ca, in aceasta sesiune, Uniunea Europeana pune la dispozitia autoritatilor romane fonduri pentru extinderea, dotarea si reabilitarea termica a unitatilor medicale. Reprezentantii CJ Prahova nu au putut preciza, in acest moment, valoarea celor doua obiective de investitii.

Autoritatile judetene au mai anuntat ca pregatesc doua proiecte similare si pentru Spitalul Judetean de Urgenta Ploiesti, cea mai mare unitate medicala din Prahova.

Cel mai amplu dintre cele doua proiecte pentru care Consiliul Judetean Prahova spera sa obtina bani de la Uniunea Europeana propune extinderea si dotarea unitatii de primiri urgente de la Maternitatea Ploiesti. Aici se doreste construirea unei cladiri, in regim P+1, alipita de actualul corp D al spitalului, unde sa functioneze noul compartiment de primiri urgente. Desigur, proiectul vizeaza si achizitia de aparatura medicala specifica. Propunerea, venita din partea conducerii unitatii medicale, pleaca de la faptul ca, in prezent, accesul in spital este foarte dificil. „Accesul pentru urgente este amenajat la alta cota de nivel decat zona de garare a ambulantei, nefiind prevazuta o rampa de urcare/coborare a targii, fiind necesar ca brancardierii sa transporte pe scarile de acces targa cu pacienti. (…) O analiza efectuata din punct de vedere tehnic releva faptul ca scenariul optim este cel al realizarii unui corp de cladire nou P+E, alipit la corpul D de cladire, care va cuprinde o camera de primire urgente complet utilata si echipata”, se arata in raportul de specialitate care a insotit primul dintre cele doua proiecte de hotarare votate ieri de consilierii judeteni. In acelasi document se mai vorbeste si despre sistematizarea incintei, acest lucru presupunand „crearea unui acces auto pentru ambulanta, direct din strada Mihai Bravu; racordarea zonei de garare pentru ambulanta atat cu cota de nivel a Camerei de Primiri Urgente, cat si cu restul incintei prin intermediul rampelor; asfaltarea circulatiilor auto existente si a locurilor de parcare; dotarea cu aparatura medicala”.

Cel de-al doilea proiect de hotarare propune reabilitarea termica a Maternitatii Ploiesti, tot din fonduri europene. Vicepresedintele Consiliului Judetean Prahova, Bogdan Toader, a precizat, dupa votul de ieri, ca autoritatile pregatesc doua proiecte similare si pentru Spitalul Judetean de Urgenta Ploiesti.

Sursa: ziarulprahova.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.