Producatorii auto germani vor cofinanta subventiile acordate de Guvern pentru sprijinirea vanzarilor de vehicule electrice si hibride

masina_electrica_2.jpg

masina-electricaGermanii ar putea obtine subventii de pana la 5.000 de euro (5.500 de dolari) pentru a achizitiona automobile electrice si hibride, conform unei propuneri guvernamentale ce prevede ca industria auto sa acopere 40% din costurile legate de aceasta masura, au declarat pentru Reuters surse guvernamentale.

Obiectivul Guvernului de la Berlin este ca in anul 2020 un milion de automobile electrice sa ruleze pe drumurile din Germania. De asemenea, in ceea ce ii priveste pe producatorii auto germani, BMW, Mercedes si Volkswagen produc deja automobile electrice iar Audi si Porsche au planuri referitoare la productia unor astfel de automobile.

Planul, realizat in colaborare de Ministerele Mediului, Transporturilor si Economiei, inca trebuie aprobat de Ministerul de Finante, care vrea un concept de finantare pentru planul de 130 miliarde de euro care sa nu necesite bani de la buget.

Conform informatiilor obtinute de Reuters, oamenii de afaceri vor primi subventii de 3.000 de euro pentru fiecare vehicul electric cumparat prin acest program, care va rula pana in 2020.

“Nu participam la elaborarea acestor planuri iar consultarile in Guvern pe acest subiect sunt in desfasurare”, a afirmat un purtator de cuvant al Ministerului de Finante.

Si ministrul german al Transporturilor, Alexander Dobrindt, a afirmat luna aceasta ca nu se opune acordarii unor subventii pentru sprijinirea vanzarilor de automobile electrice si hibride, dar prioritatea ar trebui sa o reprezinte extinderea numarului punctelor de incarcare a vehiculelor electrice.

Seful brandului Volkswagen, Herbert Diess, a afirmat recent ca producatorul auto nu are preferinte intre acordarea subventiilor pentru cei care cumpara vehicule electrice sau acordarea unor reduceri de taxe.

“In prezent, exista in jur de 5.500 de puncte publice de incarcare a vehiculelor electrice in Germania, cu mult sub necesar”, a afirmat presedintele Asociatiei Producatorilor Germani de Automobile (VDA), Matthias Wissmann. Acesta a cerut mai mult sprijin guvernamental si extinderea numarului punctelor de incarcare a vehiculelor electrice.

In 2015, au fost inregistrate pe piata germana aproximativ 23.500 automobile electrice si hibride.
Solicitarile pentru sprijinirea vanzarilor de automobile electrice au crescut la finele anului trecut, dupa scandalul manipularii emisiilor poluante de catre Volkswagen. Atat Sigmar Gabriel, cat si ministrul german al Mediului, Barbara Hendricks, au cerut atunci introducerea unei cote privind automobilele electrice.

Sursa: economica.net

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.