Programul Fermierul se deruleaza si prin B.C. Carpatica

Banca Comerciala Carpatica intelege importanta finantarii sectorului agricol, fapt dovedit prin elaborarea Strategiei BCC privind sustinerea agriculturii. Implicarea Bancii Carpatica in sprijinirea acestui sector se concretizeaza si prin completarea ofertei bancii cu un nou produs destinat infiintarii si dezvoltarii activitatilor agricole. Astfel, in contextul desemnarii Bancii Comerciale Carpatica de catre Ministerul Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale (MAPDR) in vederea derularii fondului de 20 mil. RON, in cadrul Programului Fermierul, banca vine in intampinarea producatorilor agricoli cu un produs de creditare flexibil, adaptat necesitatilor specifice fiecaruia si totodata cu consultanta de specialitate performanta oferita clientilor in scopul gasirii solutiilor optime pentru demararea si dezvoltarea afacerii.

Creditele se adreseaza beneficiarilor eligibili care infiinteaza sau dezvolta activitati de exploatare agricola, precum si de procesare, conservare, depozitare si valorificare a produselor, si propun proiecte de afaceri rentabile. Creditele acordate in cadrul Programului Fermierul sunt destinate finantarii obiectivelor de investitii, pe o perioada de maxim 10 ani, cu o perioada de gratie de pana la 5 ani, fara aport propriu al solicitantului, in conditii de cost deosebit de avantajoase.

BCC continua derularea operatiunilor de creditare din cadrul Proiectului de dezvoltare rurala a Muntilor Apuseni finantat de catre Fondul International de Dezvoltare Agricola (FIDA), dovedind o permanenta preocupare pentru imbunatatirea conditiilor de acordare a creditelor si facilitarea accesului la aceste fonduri. Astfel, in urma semnarii Conventiei cu Fondul de Garantare a Creditului Rural (FCGR), se vor accepta garantii emise de aceasta institutie. in sprijinul producatorilor agricoli – persoane fizice, FCGR nu percepe comision de garantare.

Sursa: Redactia Finantare.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.