Programul Interreg V-A Romania-Bulgaria – au fost aprobate 85 de proiecte

phpThumb_generated_thumbnailjpg.jpg

In data de 22 martie 2018, membrii Comitetului de Monitorizare al Programului Interreg V-A Romania-Bulgaria au aprobat 85 de proiecte depuse in cadrul apelului 3, din care 14 proiecte pe axa prioritara 1 – O regiune bine conectata, ce vor pune accent pe promovarea sistemelor de transport durabile si eliminarea blocajelor din cadrul infrastructurilor retelelor majore, 55 proiecte pe axa prioritara 2 – O regiune verde, prin care se doreste conservarea, protejarea, promovarea si dezvoltarea in mod durabil a patrimoniului cultural si natural al zonei transfrontaliere romano-bulgare si 16 proiecte pe axa prioritara 3 – O regiune sigura, ce promoveaza adaptarea la schimbarile climatice si imbunatatirea managementului comun al prevenirii si al gestionarii riscurilor in aria transfrontaliera.

De asemenea, alte 6 proiecte au fost aprobate spre finantare anterior celor mentionate mai sus, deoarece au obtinut in urma procesului de evaluare mai mult de 85 de puncte. Doua dintre aceste proiecte deja au fost semnate la nivel MDRAP – RO-BG – 432 si RO-BG – 439, iar restul sunt in etapa de pre-contractare, urmand sa fie semnate curand.

Proiectul RO-BG – 432 va fi implementat in parteneriat de catre Orasul Navodari si Municipalitatea Silistra, avand ca obiectiv general crearea unui sistem nou si flexibil in zona transfrontaliera Silistra-Navodari, prin conectarea nodurilor tertiare la infrastructura TEN-T. in acest sens, va fi reconstruita si reabilitata infrastructura din cele doua orase (Silistra si Navodari), urmand a fi reabilitati 4.315 km de drum. Totodata, vor fi construiti 14414 m de benzi de biciclete, 7 docuri de biciclete, 36 de statii de transport public multimodale, o parcare solara si vor fi achizitionate 30 de biciclete electrice si 30 standard.

Proiectul RO-BG – 439 va fi implementat in parteneriat de catre Municipalitatea Medgidia si Municipalitatea Dobrich, avand ca obiectiv principal imbunatatirea sistemului de transport transfrontalier, utilizand o conexiune mai buna cu reteaua de transport TENT-T. Proiectul va asigura conditii mai bune de trafic pentru populatia din cele doua orase, precum si pentru ceilalti participanti la trafic aflati in tranzit, determinand astfel o reducere a timpului de calatorie si o crestere a sigurantei traficului.

Sursa: MDRAP

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top