Bani pentru fermierii din zona GAL Belcesti – Focuri

cultura_agricultura.jpg

cultura_agriculturaFermierii de pe teritoriul unde isi desfasoara activitatea Grupul de Actiune Locala Belcesti – Focuri pot cere bani europeni pentru a-si moderniza exploatatiile agricole.

Reprezentantii GAL au anuntat lansarea a doua noi apeluri de depunere de proiecte aferente masurilor 121 – Modernizarea exploatatiilor agricole si 421 – Implementarea proiectelor de cooperare.

Asociatia Grupul de Actiune Locala Microregiunea Belcesti – Focuri, autorizata de Autoritatea de management PNDR pentru implementarea Strategiei de Dezvoltare a teritoriului, aduce la cunostinta potentialilor beneficiari din comunele Baltati, Belcesti, Coarnele Caprei, Erbiceni, Fantanele, Focuri, Scobinti, Siretei si orasul Dolhasca, deschiderea apelurilor de depunere a proiectelor pe masurile 411.121 in perioada 20 august -20 septembrie si 421 in perioada 20 august – 29 august“, potrivit unui comunicat remis de GAL Belcesti – Focuri.

Pentru Masura 121 pot depune proiecte fermierii persoane fizice sau juridice, care practica in principal activitati agricole, a caror exploatatie este situata pe teritoriul GAL, are o dimensiune economica de peste 2 UDE si este inregistrata in Registrul agricol.

De acealalta parte, pentru Masura 421 pot depune proiecte GAL-urile sau alte persoane juridice organizate in conformitate cu abordarea LEADER ce isi desfasoara activitatea pe teritoriul GAL.

Potrivit GAL Belcesti – Focuri, pentru Masura 121 sunt disponibili 43.990 euro, iar pentru Masura 421 10.000 euro. Proiectele pot fi depuse la sediul GAL din sat Belcesti, ora 17, pana la datele mentionate anterior.

Sursa: Ziarul de Iasi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.